Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Patiëntervaringen

“Zoveel pijn en dan kun je toch lachen”

 

“Vorig jaar had ik al rugklachten, maar nog geen hernia. Door het zware werk dat ik doe, is het proces versneld. Ineens kreeg ik last van mijn rechterbeen. Ik kon niet meer lang lopen, zitten of liggen. Gelukkig kon er na verwijzing van mijn huisarts snel een MRI-scan gemaakt worden. Mijn kleine van drie tilt zichzelf niet uit bed, dus wilde ik snel geholpen worden. Het ging ook snel. Het was de eerste operatie ooit die ik moest ondergaan, dus ik was best wel zenuwachtig. De mensen op de OK zorgden dat ik rustig werd en bleef. In het ziekenhuis heb ik erg veel plezier gehad op de afdeling. Dat maakte de pijn een stuk draaglijker. De pijn die nu gewoon weg is. Niet te beschrijven hoe groot het verschil is tussen voor en na mijn operatie.”

 

Daniëlle van den Broek (29 jaar), Soest

 

“Er werd de tijd voor me genomen”

 

“Na het maken van een MRI-scan bleek ik een vernauwing in mijn rugwervelkanaal, een stenose, te hebben. Om een ingrijpende operatie nog even uit te stellen, werd ik eerst naar de pijnpoli gestuurd. Wie weet helpt het, dacht ik. Ik kende de behandeling niet, ik had het nog nooit meegemaakt. De anesthesioloog nam de tijd om het voor mij onbekende uit te leggen. Ook de neuroloog heeft altijd de tijd voor me genomen tijdens een afspraak: een prettige ervaring. Helaas bleef ik pijnklachten houden en werd ik doorgestuurd naar de neurochirurg. Volgende week is de operatie, die ik met vertrouwen tegemoet ga.”

 

 

 

Gerrie Pater-van Beekhoven (59 jaar), Amersfoort

 

 

 

“Het gaat niet om nummertjes, maar om de patiënt”

 

“Voor en na mijn hernia-operatie kwam de chirurg geregeld vragen hoe het met mij ging. Ook in het weekend. Goed vind ik dat, die aandacht. De specialisten zijn niet alleen gezellig, maar ook kundig. Na de operatie had ik geregeld pijn, maar ik werd niet afgescheept met ‘dat hoort erbij’. Er wordt serieus omgegaan met pijnklachten, ik kan snel gezien worden en er volgt snel actie. Lang wachten is er niet bij, niet op de gang en niet op een nieuwe afspraak. Opereren doen ze alleen als het echt nodig is. Dat biedt een stukje vertrouwen.”

 

Koos Spee (66 jaar), Soesterberg