Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Operatie van de bekkenbodem

Mevrouw S. Dekker (44) had al jaren last van een verzakking. Met behulp van de operatierobot onderging ze een operatie in Meander Medisch Centrum. “De operatie is me voor honderd procent meegevallen. Het verbaasde me hoe snel ik na de operatie alweer van alles kon doen.”

 

Bij een verzakking zakken organen zoals de blaas of darmen door het bekken. Het komt met name voor bij vrouwen boven de 45 die kinderen hebben gekregen. In het dagelijks leven kan een verzakking belemmerend zijn. Het kan een pijnlijk en vervelend gevoel veroorzaken. Ook bij het plassen en de ontlasting kunnen problemen ontstaan. Fysiotherapie of medicijnen kunnen soms uitkomst brengen, maar vaak is een operatie de enige manier om van de klachten af te komen.

 

Zo ook bij mevrouw Dekker. “Ik ben al een aantal jaar onder behandeling bij gynaecoloog Schraffordt Koops. Samen met chirurg dr. Broeders heeft hij mijn operatie gedaan. Het voordeel van een robotoperatie is dat je niet achteraf een heel groot litteken hebt. Ik heb nu vijf kleine littekentjes, heel netjes. Na de operatie ben ik wel een aantal weken moe geweest en heb veel geslapen. Dat kan door de narcose komen. Maar nu ben ik weer de oude. Ik ben van mijn klachten af en kan weer alles doen!”