Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Afwijkende openingstijden rond de feestdagen

De afdeling Bloedafname, Radiologie & Nucleaire Geneeskunde en de winkeliers van Meander Medisch Centrum hanteren tijdens de feestdagen aangepaste openingstijden.

Radioactief rhenium succesvol als pijnbestrijding bij kanker

Patiënten met prostaat- en borstkanker hebben vaak uitzaaiingen in botweefsel (botmetastasen). Deze uitzaaiingen zorgen voor veel pijn en hebben een grote impact op het dagelijkse leven. Zeker als er geen zicht meer is op overleving zorgt een goede pijnbestrijding voor een verbetering van de kwaliteit van leven. In Meander worden op dit moment veel patiënten met pijnlijke botmetastasen met succes behandeld met Rhenium-188-HEDP. Met als doel om de letterlijke pijn van hun ziekte te verminderen.

Nieuwe echoapparaten voor haarscherp beeld

Het echo-onderzoek in Meander Medisch Centrum krijgt letterlijk een nieuwe dimensie: zeven nieuwe echo-apparaten maken het onder meer mogelijk om spieren, pezen en zenuwen haarfijn in beeld te brengen. Ook dieper gelegen organen kunnen zeer fraai in beeld worden gebracht. Daardoor kan de radioloog veel beter een diagnose stellen.

Zeldzame tumoren beter en sneller in beeld met nieuwe radioactieve tracer

Meander Medisch Centrum heeft een nieuwe manier om bepaalde zeldzame tumoren in beeld te brengen. Het ziekenhuis maakt hierbij gebruik van de licht radioactieve stof gallium-68-dotatate dat geen bijwerkingen heeft. Het onderzoek heeft grote voordelen voor de patiënt omdat de tumor eerder en scherper in beeld komt. Ook duurt het onderzoek maar 1,5 uur. De toepassing van dit middel is een volgende stap in het gebruik van tracers in nucleair kankeronderzoek.

Op 8 september open huis Scala Medica in Bunschoten

Het nieuwe gezondheidscentrum van Bunschoten-Spakenburg, Scala Medica, wordt officieel geopend op vrijdag 8 september. Belangstellenden kunnen tussen 18.00 en 21.00 uur een kijkje komen nemen tijdens het open huis. Ook medewerkers van Meander Medisch Centrum zijn aanwezig om bezoekers wegwijs te maken en te vertellen over de zorg in het nieuwe centrum.