Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Radiologie (röntgen)

De afdeling Radiologie, ook wel röntgenafdeling genoemd, vervult in een ziekenhuis een belangrijke rol bij het stellen van de diagnose. Dit gebeurt onder andere door het maken van diverse soorten röntgenfoto’s. Maar ook door het maken van afbeeldingen met behulp van geluidsgolven (echografie) en magnetische velden (MRI).
Ook worden op de afdeling Radiologie in toenemende mate behandelingen uitgevoerd, zoals het dotteren van een bloedvatvernauwing in de benen. Deze vorm van behandelen wordt ‘interventieradiologie’ genoemd.

 

Op deze pagina’s vindt u bovendien een beschrijving van de afdeling Radiologie, informatie over het maken van een afspraak en kunt u brochures over de verschillende onderzoeken en behandelingen bekijken.

 

Wie zijn wij?
De afdelingen Radiologie en Nucleaire Geneeskunde vormen binnen Meander Medisch Centrum één eenheid. Op de afdeling Radiologie werken ongeveer 130 medewerkers, bestaande uit onder andere radiologen, radiodiagnostisch laboranten en administratief medewerkers.

 

Bereikbaarheid
Op de locaties van Meander in Amersfoort en Baarn vindt u een afdeling Radiologie. Niet op alle locaties worden alle onderzoeken gedaan. Afhankelijk van het type onderzoek wordt voor/ met u een afspraak gemaakt op een bepaalde locatie. Klik hier voor een routebeschrijving naar onze locaties.

 

Afspraak
U kunt een afspraak maken op de afdeling Radiologie via telefoonnummer 033 – 850 6070.

 

Straling en contrastmiddelen
Voor meer informatie over straling en contrastmiddelen, klik hier.


Verbonden aan
CVA-centrum
Radiologie en Nucleaire Geneeskunde
Rugcentrum
 
Snel naar