Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

ALS-scholing voor thuiszorgverpleegkundigen

Bij de scholing van thuiszorgverpleegkundigen en verzorgenden blijkt de afstemming met het regionale ALS behandelteam cruciaal. Sinds 2018 heeft het Meander Medisch Centrum de bijscholing voor thuiszorgmedewerkers overgenomen van het ALS Centrum Nederland voor onze regio. We bieden elk jaar twee verdiepingscursussen aan over belangrijke thema’s in de (thuis)zorg: ‘Ademen en ademondersteuning bij ALS’ en een cursus ‘Laatste levensfase bij ALS’.

 

 

 

Het ALS behandelteam van Meander MC nodigt uw thuiszorgteam van harte uit voor de cursusbijeenkomst “Ademen en ademondersteuning bij ALS” en ‘’Laatste Levensfase’’ op 1 november in Meander Medisch Centrum locatie Baarn.
 
Datum:               Vrijdag 1 november 2019
Locatie:              Meander Medisch Centrum, locatie Baarn
Kosten:              200,- euro incl. BTW 
Docenten:          Alette de Pooter (fysiotherapeut) en Greke Hulstein (ergotherapeut) 
Tijd:                   12.00- 17.00 uur 

 

Programma
-      12.00 uur: Inloop
-      12.30-14.30 uur: Cursus “Ademen en Ademondersteuning bij ALS”
-      14.30-15.00 uur: Pauze
-      15.00-17.00: Cursus “Laatste Levensfase bij ALS”

 
Voor de cursus Ademen en ademondersteuning bij ALS krijgt elke deelnemer 2 accreditatiepunten bijgeschreven (V&VN) en voor de cursus ‘Laatste levensfase bij ALS’ krijgt elke deelnemer 3 accreditatiepunten bijgeschreven (V&VN). 
 
Inschrijven kan door middel van het invullen van het inschrijfformulier. Dit inschrijfformulier graag uiterlijk 1 augustus 2019 mailen naar ALS.team.fysio@meandermc.nl   
 
Om deze cursus te kunnen volgen is het verplicht van tevoren de gratis e-cursus Introductie ALS€ door te lopen en met goed resultaat af te ronden. Deze e-cursus bevat de laatste informatie over symptomen en onderzoek naar oorzaken van ALS, waardoor het zelfs voor zeer ervaren ALS zorgverleners zeker de moeite waard is. 
 
Bekijk ook de instructiefilmpjes airstacken:
https://www.als-centrum.nl/kennisplatform/instructie-airstacken/
 
Met vriendelijke groet,


Namens ALS- team Meander Medisch Centrum,
Alette de Pooter en Greke Hulstein 
 

Informatie bijgewerkt: 28 June 2019