Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Modules oncologische revalidatie

ALTIJD

 

  • Oncofit bewegen: een fysieke training met aandacht voor kracht- en conditieopbouw, sport, spel en ontspanning (duur: 13 weken, 2 x per week 1,5 uur) inclusief twee informatiebijeenkomsten (2 x 1 uur).

 

of

 

  • Individuele fysiotherapie: met aandacht voor kracht- en conditieopbouw, inclusief twee informatiebijeenkomsten (2 x 1 uur).

 

 

OPTIONEEL

 

  • Coaching en energie: samen met een ergotherapeut kijkt u hoe u inzicht en grip kunt krijgen op factoren die vermoeidheid in stand houden om vervolgens te leren omgaan met beschikbare energie om zo uw belasting goed af te stemmen met uw belastbaarheid.

 

en/of

 

  • Psychosociale begeleiding: al naar gelang de ernst van de problematiek kijkt u samen met een maatschappelijk werker of psycholoog hoe u weer optimaal kunt deelnemen aan het arbeidsproces, de rol in het gezin / sociale relaties en angst of somberheidsklachten kunt verminderen.

 

en/of

 

  • Diëtetiek: op indicatie bij (dreigend) ondergewicht als gevolg van de oncologische behandeling.

 

Enkele reacties deelnemers: 

Mw. B. Top-Nap uit Barneveld: "Na mijn behandeling had ik een heel slechte conditie. Dankzij deze revalidatie is mijn conditie nu redelijk. Na afloop van de training voel je je veel lekkerder in je vel zitten. Natuurlijk heb ik soms geen zin om te gaan, maar het is heel fijn om samen met andere patiënten dingen te delen en ervaringen uit te wisselen. En de fysiotherapeuten houden je goed in de gaten. Ik span mijn spieren soms te veel aan en dan leren ze mij te ontspannen. De oefeningen gaan daarna veel gemakkelijker. Ik knap er echt van op en voel me soms bijna als herboren. Ik zou het iedereen die in hetzelfde schuitje zit aanraden." 

 

Dhr. A. Janssen uit Amersfoort: "Ik ben nooit ziek geweest en opeens bleek ik uitgezaaide kanker te hebben. De chemobehandeling heeft me ongelooflijk ziek gemaakt en ik kreeg er paar keer ook nog longontsteking en trombose bij. Ik zag er daarom in eerste instantie eigenlijk tegenop om te beginnen aan oncologische revalidatie. Ik voelde me zo zwak, maar naar verloop van tijd ging het al stukken beter. Ik ben 82 en word niet meer beter, maar ik ben dankzij deze revalidatie ook erg opgeknapt. De kracht in mijn handen is bijvoorbeeld bijna verdrievoudigd. Eerst kon ik amper 5 keer zonder handen opstaan uit een stoel. Nu kan ik dat 21 keer binnen 30 seconden! Ik werd enorm gestimuleerd door de fysiotherapeuten. Nu kan ik terecht bij een fysiopraktijk bij mij in de buurt, om mijn conditie een beetje op peil te houden."    

 

Meer informatie
Lees voor meer informatie over medisch specialistische oncologische revalidatie in Meander Medisch Centrum de folder. Of neem contact op met de afdeling Revalidatiegeneeskunde van Meander Medisch Centrum, via tel. 033 - 850 50 50.