Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Patiëntervaring

Hoe ervaren mannen de zorg bij prostaatkanker in het Prostaatcentrum Midden Nederland? Hieronder het persoonlijk relaas van één van onze patiënten. Heeft u zelf ervaringen die u wilt delen, mail aan prostaatcentrummiddennederland@meandermc.nl

 

 

"Nadat dr. Kooistra de uitslag vertelde, was het natuurlijk even slikken. Maar de uitleg van mogelijkheden was volstrekt duidelijk! De wijze waarop het werd medegedeeld past bij mij, gewoon weten waar je aan toe bent. Hoe vervelend dan ook was het geruststellend, omdat onzekerheden werden weggenomen.

Dr. Kooistra kwam bij mij sympathiek en zeer deskundig over en dat alles was vertrouwenwekkend, wat na de operatie is gebleken.

 

Tijdens het eerste gesprek bleek het mogelijk om direct de biopsie te regelen omdat ik van zover kwam. Na de uitslag was de MRI-scan geregeld, evenals een afspraak met de fysiotherapeute voor de bekkenspieroefeningen, die ik overigens intensief heb gedaan voor de operatie wat heeft geleid tot een incontinentie van slechts drie weken!

 

De operatie door dr. Kooistra heb ik zonder problemen doorstaan. Ik onderging met een gerust hart de narcose. Heb de nacht doorgebracht in de semi intensive care en met alle toeters en bellen. Ondanks de goede zorg is dit een ongewone omgeving, doch de volgende dag ging ik naar mijn eigen eenpersoons kamer (wat een luxe). Vrouw, kinderen, kleinkinderen en vrienden konden zonder anderen te storen praten.

 

Meander is een gespecialiseerd ziekenhuis wat ook bleek in de verzorging, iedereen wist wat te doen, kortom zeer tevreden over eigenlijk alles!

 

Na vier dagen thuiskomend met  een katheter (wat wel even wennen was na 68 jaar zelfstandig geplast te hebben), realiseerde ik mij eigenlijk pas wat er allemaal gebeurd was. Na vier dagen weer terug naar Amersfoort om deze te verwijderen en ik kon de plas dank zij de bekkenbodemtherapie vrijwel direct ophouden. Het was dan ook een overwinning dat het na 3 weken lukte en ik was hemels blij! 

 

Geestelijk dacht ik redelijk sterk te zijn, maar toch waren er momenten waarop ik mij realiseerde dat het goed mis kon gaan! Dr. Kooistra vertelde ons (mijn vrouw en mij) dat er in de bovenkamer  wel  een en ander gebeurd is en dat dit wel eens tot gedragsverandering kan leiden. Als geboren optimist en met behulp van mijn vrouw is dit ook achter rug. Ik ben weer als voorheen en werk nog in mijn eigen bedrijf een uurtje of tien tot twintig in de week.

 

Nu een vrijwel onbespreekbaar onderwerp met betrekking tot de seks. Met  behulp van de poli in Meander en geduld en liefde van mijn vrouw is dit ook weer zoals het moet zijn. Wij realiseren ons dat we ook geen twintig meer zijn. Het idiote is natuurlijk dat je wilt bewijzen dat er niets aan de hand is en juist dat maakt dat het soms niet gelukt. Verkrampen heet dat, maar ook dat moet je leren niet te doen.

 

Hoe ben ik in Amersfoort bij het Prostaatcentrum Midden-Nederland terechtgekomen? Mijn vrouw heeft op internet gezocht en een bevriende specialist geraadpleegd en deze gaf de doorslag voor Meander in Amersfoort, afstand 100 km is geen probleem wanneer je ziet wat je er voor terugkrijgt. De vraag of ik Meander zou aanraden behoeft geen enkel betoog, gewoon een topper!

 

Dit teruglezend rest mij nog een woord van dank uit te brengen aan dr. Kooistra en het behandelend team voor de perfecte zorg en correcte behandeling, geen enkele vorm van arrogantie maar gewoon mensen die weten wat ze doen! Zij vullen in wat je mag verwachten: “goed opgeleide intelligente mensen met kennis van hun vak zijn nooit arrogant”.

Alles terugkijkend ben ik drs. Van der Ben, mijn huisarts in Ulft dankbaar dat hij op tijd en met de juiste diagnose mij naar het ziekenhuis verwezen heeft, dat heet goede eerste lijnszorg."

 

B. Hallers