Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Minder complicaties bij prostaatkankeroperatie met robot

Op de Europese Dag van de Prostaat 2013 (19 september 2013) heeft het Prostaatcentrum Midden-Nederland van Meander Medisch Centrum de cijfers bekendgemaakt van complicaties bij prostaatkanker. Uit de landelijke zorgparameters blijkt dat dit in het Amersfoortse centrum 1,9% bedraagt, tegen landelijk 6,1%.

 

In Meander Medisch Centrum wordt voor de operatieve behandeling van prostaatkanker gebruik gemaakt van de Da Vinci operatierobot. Dit heeft als groot voordeel dat de kans op blijvende schade (erectiestoornis en/of incontinentie) kleiner is. De gunstige cijfers over 2012 onderstrepen dit.   


Prostaatkanker is goed te behandelen. Een tijdige opsporing en goede voorlichting zijn daarom van groot belang, vinden de initiatiefnemers van het Prostaatcentrum Midden-Nederland. 

Prostaatkanker is in Nederland de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. Ieder jaar komen er zo’n achtduizend nieuwe patiënten bij. Niet alleen oudere mannen worden getroffen door de ziekte. Prostaatkanker komt ook voor bij mannen onder de 55 jaar.

 

 

Informatie bijgewerkt: 29 December 2014