Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

“Alles in huis voor de beste prostaatkankerzorg”

Patiënten kunnen in het Prostaatcentrum Midden-Nederland rekenen op de beste zorg. Het Prostaatcentrum is onderdeel van topklinisch ziekenhuis Meander Medisch Centrum dat alle specialismen en faciliteiten in huis heeft om topzorg te leveren.

 

 

Samenwerking

Dr. Anko Kooistra is uroloog in het Prostaat Centrum Midden-Nederland. Kooistra: “Het Prostaatcentrum Midden-Nederland biedt totale prostaatkankerzorg voor de patiënt. We werken multidisciplinair samen met andere specialisme om zo de beste zorg aan onze patiënten te kunnen geven. Een goede uroloog alleen is niet voldoende. Als uroloog moet ik kunnen vertrouwen op de beste diagnostiek van de afdeling Radiologie en Nucleaire geneeskunde. We werken intensief samen met gespecialiseerde oncologen en radiotherapeuten voor de behandeling van gevorderde en uitgezaaide prostaatkanker.

 

Zorg en begeleiding

Ook de begeleiding voor en in de periode na de ingreep is van groot belang gebleken voor het succes van de behandeling. Denk bijvoorbeeld aan bekkenbodemtherapie, psychosociale ondersteuning en begeleiding bij mogelijk erectiestoornissen. In het Prostaatcentrum van Meander zijn alle disciplines aanwezig om de beste zorg aan onze patiënten te kunnen geven.

 

Ervaring

Al meer dan twintig jaar voeren we prostaatkankeroperaties uit in Meander. In 2011 heeft Meander Medisch Centrum de operatierobot aangeschaft. Jaarlijkse worden in ons ziekenhuis zo’n 350 robotoperaties uitgevoerd. In het Prostaatcentrum verrichten we gemiddeld zo’n 60 prostaatkankeroperaties per jaar; dat betekent dat we inmiddels de 300 al ruim zijn gepasseerd! Verzekeraars en beroepsvereniging gaan uit van een minimaal aantal van 20 operaties per jaar om een goede kwaliteit te kunnen waarborgen. Daar zitten we dus flink boven.

 

Steeds beter

Als Prostaatcentrum willen we de zorg voor onze patiënten steeds beter maken. Zo vergelijken we onze uitkomsten met die van andere topklinieken om te zien of dingen nog beter kunnen. Zo leren we van elkaar binnen en buiten de regio. Uit deze vergelijking is overigens gebleken dat we het net zo goed doen en op sommige vlakken zelfs iets beter. Het Prostaatcentrum Midden-Nederland is ook vertegenwoordigd in het bestuur van de landelijke werkgroep endo-urologie (SWEN) waar de robotoperaties onder vallen. Hiermee bevorderen we de samenwerking. Ik denk dat we met deze transparante manier van samenwerken de oncologische zorg steeds verder kunnen verbeteren.”

 

Wilt u meer weten over het Prostaatcentrum Midden-Nederland? 

Breng dan een bezoek aan de poli Urologie van Meander Medisch Centrum op 29 september 2017.

U bent van harte welkom op de inloopmiddag; aanmelden is niet nodig.

 

 

 

Informatie bijgewerkt: 11 August 2017