Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Prostaatcentrum Midden-Nederland biedt duidelijkheid over verschillende behandelopties prostaatkanker

Mannen bij wie lokale, niet uitgezaaide prostaatkanker van een laag risico geconstateerd wordt, zijn vaak niet goed op de hoogte van de verschillende behandelmethodes die mogelijk zijn. Dat blijkt uit onderzoek van het Antoni van Leeuwenhoek en UMC Utrecht.

Inloopmiddag op de poli Urologie op 29 september 2017

Wat doet een uroloog en met wat voor klachten kunt u bij deze specialist terecht? Wat voor onderzoeken worden er gedaan op de polikliniek Urologie en hoe zien de apparaten eruit? Hoe verloopt een prostaatoperatie met de operatierobot? Dit soort vragen en meer staan centraal op de inloopmiddag op de polikliniek Urologie in Meander Medisch Centrum op vrijdag 29 september.

Grote belangstelling voorlichtingsavond prostaatkanker

De voorlichtingsavond over prostaatkanker, georganiseerd door het Prostaatcentrum Midden-Nederland, trok veel belangstelling. Ruim zeventig deelnemers woonden op 22 juni 2017 een informatief programma bij in het Auditorium in Meander Medisch Centrum. Een aantal sprekers ging in op oorzaken en behandeling van prostaatkanker. In de pauze konden de aanwezigen kraampjes bezoeken van onder andere het Toon Hermans Huis en de Prostaatkankerstichting. Ook was er ruimte om vragen te stellen.

Voorlichtingsavond in Meander over prostaatkanker

Prostaatkanker is in Nederland de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. Ieder jaar komen er zo’n achtduizend nieuwe patiënten bij. Niet alleen oudere mannen worden getroffen door de ziekte. Prostaatkanker komt ook voor bij mannen onder de 55 jaar. Het Prostaatcentrum Midden-Nederland organiseert in Meander Medisch Centrum een informatieavond over prostaatkanker op donderdag 22 juni 2017.

Gallium PSMA PET-scan van Meander in blad PKS

In het decembernummer van het Nieuwsmagazine over prostaatkanker gaan nucleair geneeskundige John de Klerk (foto: links) en uroloog Anko Kooistra (foto: rechts) in op de diagnostiek van prostaatkanker.