Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

21 juni 2016: voorlichtingsavond in Meander over prostaatkanker

Prostaatkanker is in Nederland de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. Ieder jaar komen er zo’n achtduizend nieuwe patiënten bij. Niet alleen oudere mannen worden getroffen door de ziekte. Prostaatkanker komt ook voor bij mannen onder de 55 jaar. Het Prostaatcentrum Midden-Nederland van Meander Medisch Centrum organiseert een informatieavond over prostaatkanker op dinsdag 21 juni 2016.

Tele2 steunt prostaatkankeronderzoek Meander

Telecomaanbieder Tele2 heeft onlangs €8000,- gedoneerd aan Meander Medisch Centrum. Dit mooie bedrag is bestemd voor het onderzoek dat Prostaatcentrum Midden Nederland in samenwerking met de Ziekenhuisapotheek uitvoert naar de behandeling van patiënten met uitgezaaid prostaatkanker.

Minder complicaties bij prostaatkankeroperatie met robot

Op de Europese Dag van de Prostaat 2013 (19 september 2013) heeft het Prostaatcentrum Midden-Nederland van Meander Medisch Centrum de cijfers bekendgemaakt van complicaties bij prostaatkanker. Uit de landelijke zorgparameters blijkt dat dit in het Amersfoortse centrum 1,9% bedraagt, tegen landelijk 6,1%.

Voorlichtingsavond over prostaatkanker

Prostaatkanker is in Nederland de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. Ieder jaar komen er zo’n achtduizend nieuwe patiënten bij. Niet alleen oudere mannen worden getroffen door de ziekte. Prostaatkanker komt ook voor bij mannen onder de 55 jaar. Meander Prostaatcentrum Midden-Nederland organiseert een informatieavond over prostaatkanker op maandag 19 mei 2014.

Meander voldoet aan kwaliteitsnormen voor complexe zorg

Zorgverzekeraars Nederland publiceert lijst ziekenhuizen Voor veilige en kwalitatief goede ziekenhuiszorg stellen zorgverzekeraars steeds vaker kwaliteitsnormen. Ze eisen dat de zorg goed georganiseerd is en dat artsen een minimaal aantal operaties per jaar doen, om voldoende ervaring te hebben. Alleen dan worden de opname- en operatiekosten vergoed. Zorgverzekeraars Nederland heeft per 1 juli 2013 zeven complexe ingrepen in Meander Medisch Centrum op deze wijze goedgekeurd en deze ingrepen worden dan ook gewoon vergoed. In lang niet alle ziekenhuizen in de omgeving is dat het geval.