Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Radioactief rhenium succesvol als pijnbestrijding bij kanker

Patiënten met prostaat- en borstkanker hebben vaak uitzaaiingen in botweefsel (botmetastasen). Deze uitzaaiingen zorgen voor veel pijn en hebben een grote impact op het dagelijkse leven. Zeker als er geen zicht meer is op overleving zorgt een goede pijnbestrijding voor een verbetering van de kwaliteit van leven. In Meander worden op dit moment veel patiënten met pijnlijke botmetastasen met succes behandeld met Rhenium-188-HEDP. Met als doel om de letterlijke pijn van hun ziekte te verminderen.

Inloopmiddag poli Urologie op 28 september

Wat doet een uroloog en met wat voor klachten kun je bij deze specialist terecht? Wat voor onderzoeken worden er gedaan op de polikliniek Urologie en hoe zien de apparaten eruit? Dit soort vragen en meer staan centraal op de inloopmiddag op de polikliniek Urologie in Meander Medisch Centrum op vrijdag 28 september.

Voorlichtingsavond in Meander over prostaatkanker

Prostaatkanker is in Nederland de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. Ieder jaar komen er zo’n achtduizend nieuwe patiënten bij. Niet alleen oudere mannen worden getroffen door de ziekte. Prostaatkanker komt ook voor bij mannen onder de 55 jaar. Het Prostaatcentrum Midden-Nederland organiseert in Meander Medisch Centrum een informatieavond over prostaatkanker op woensdag 27 juni 2018.

Prostaatkankercafé 19 maart in Meander Medisch Centrum

Op maandag 19 maart zijn mannen met prostaatkanker welkom bij het eerste prostaatkankercafé in de regio Amersfoort. De avond is een nieuw initiatief van het Prostaatcentrum Midden-Nederland van Meander Medisch Centrum. Partners zijn welkom, de toegang is gratis.

Boekje over behandelopties bij prostaatkanker

Elk jaar krijgen meer dan 10.000 mannen in Nederland te horen dat ze prostaatkanker hebben. Het grootste deel van deze mannen heeft lokaal beperkte prostaatkanker. Bij deze vorm van prostaatkanker zijn er vaak meerdere behandelopties mogelijk. De patiënt besluit samen met zijn arts welke behandeling het best bij hem past. Voor veel mannen is dit een lastige keuze. Een nieuw informatieboekje helpt bij het maken van een weloverwogen keuze.