Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Neuscorrectie

Algemeen
Operatieve behandeling ter correctie van de uitwendige vorm van de neus kan worden uitgevoerd om de neus te verkleinen,de vorm van de neuspunt te verbeteren,een bochel van de neusrug te verwijderen en / of een scheefstaande neus recht te zetten. 

Verder kan het ook mogelijk zijn om functionale klachten te verminderen zoals verstopping of hoofdpijn.

De vorm van de neus is een persoonlijk aspect en dient dan ook steeds per individu beoordeeld te worden.

Werkwijze
Over het algemeen worden bij neuscorrecties geen uitwendige huidsneden gemaakt.De sneetjes liggen doorgaans in de neus en zijn dus niet waarnembaar.In een enkel geval is een sneetje noodzakelijk in de onderrand van het neustussenschot of op de overgang van de neusvleugels naar de lippen.

Na de operatie
Na de operatie valt de pijn over het algemeen erg mee. In de meeste gevallen zal de neus gedurende enkele dagen inwendig getamponeerd zijn,zodat u gedurende deze periode door de mond moet ademen. Er kan een forse zwelling onstaan ter plaatse van de gelaatshelft naast de neus,zoals b.v de oogleden. Deze zwelling duurt enkele dagen. Na de operatie zal meestal een pleister - of gipsverband zijn aangebracht over de neus met een uitbreiding op het voorhoofd. Na één à twee weken wordt dit verwijderd. De zwelling die na het verwijderen van dit verband op de neus bestaat kan gedurende enkele maanden aanwezig blijven.

De mate van slagen van een neuscorrectie wordt niet alleen bepaald door de plastisch chirurg maar ook door de kwaliteit van de weefsels van de neus. De operatie biedt verbetering en meestal geen perfectie.

Vaak zal een neuscorrectie meer zelfvertrouwen geven.


 

Bron: NVPC