Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Meer poliklinieken gestart met online afspraken

Patiënten die van hun huisarts een verwijzing hebben gekregen voor de polikliniek Neurologie, Plastische Chirurgie, Urologie of Keel Neus- en Oorheelkunde (KNO) in Meander Medisch Centrum, kunnen vanaf nu ook online hun afspraak maken.

Onderzoek naar zeldzame vorm lymfklierkanker bij borstimplantaten

Hoewel het zelden voorkomt, is er een duidelijk verband aangetoond tussen het krijgen van lymfeklierkanker in de borst en siliconen borstimplantaten. De kans op het krijgen van deze zeldzame vorm van lymfklierkanker in de borst bij siliconen implantaten is vastgesteld op 1 op 35.000 voor het 50e levensjaar. Dit loopt op tot circa 1 op 7.000 als een vrouw met implantaten de leeftijd van 75 jaar heeft bereikt. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek door Nederlandse plastisch chirurgen in samenwerking met pathologen, hematologen en epidemiologen.

Eerste keer duim aangezet in Meander Medisch Centrum

Plastisch chirurgen Eline van Amerongen en Vicknesh Sreetharan van Meander Medisch Centrum zijn er deze week in geslaagd een duim aan te zetten. Dit was mogelijk dankzij de microvasculaire apparatuur waarover het ziekenhuis beschikt, in combinatie met de kennis en ervaring van gespecialiseerde handchirurgen. Dit microscopische operatiewerk vergde precisie en teamwork op de vierkante millimeter. De operatie duurde 4,5 uur.

Ooglidcorrectie vanaf 2017

Vanaf 2017 heeft minister Schippers budget vrijgemaakt voor de vergoeding van ooglidcorrecties voor mensen met een ernstige gezichtsbeperking, vanuit de basisverzekering (Zvw)*. Medisch noodzakelijke ooglidcorrecties zullen weer vergoed gaan worden vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Of een ooglidcorrectie, ook wel ooglift of blepharoplastiek genoemd, medisch noodzakelijk is, moet eerst objectief worden vastgesteld.

Een 'nieuwe' eigen borst

Sinds kort is het in Meander Medisch Centrum ook mogelijk om de borst te reconstrueren van volledig lichaamseigen weefsel (DIEP- methode).