Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Staarbehandeling

Staar gaat niet vanzelf over en kan niet met een laser behandeld worden. Alleen met een staaroperatie kunnen de klachten worden verholpen. Een staaroperatie is een van de meest succesvolle operaties die tegenwoordig verricht worden. Bij meer dan 95% verloopt de operatie probleemloos met het maximaal haalbare resultaat. Ernstige complicaties zijn zeldzaam.

 

Bij een staaroperatie wordt uw eigen troebele ooglens vervangen door een kunstlens. Voor de operatie doet de oogheelkundig assistent eerst een oogmeting om de sterkte van deze lens te bepalen. Meander Medisch Centrum werkt slechts met de beste merken kunstlenzen.

 

Een staar behandeling kent drie stappen:

. Consult
Wanneer de diagnose staar is gesteld door uw huisarts of opticien wordt u opgeroepen voor een afspraak bij Meander Medisch Centrum op de afdeling Oogheelkunde voor een eerste consult bij de oogarts. Deze zal u onderzoeken en u de mogelijkheden van een staarbehandeling verder toelichten.

 


2. Oogmeting
Na het eerste consult kunt u vaak al binnen 1 week terecht voor een oogmeting. Voor de operatie wordt eerst een oogmeting gedaan om de sterkte van de kunstlens te bepalen. Meander Medisch Centrum werkt slechts met de beste merken kunstlenzen.

 


3. De operatie
Binnen 1-2 weken na de meting kunnen wij uw staaroperatie al uitvoeren in het Oogheelkundig Dagcentrum van Meander op locatie Baarn. U kunt in overleg zelf kiezen voor verschillende vormen van plaatselijke verdoving. Bij de staaroperatie wordt uw eigen troebele ooglens door een kleine opening vervangen door een kunstlens.