Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Meer poliklinieken gestart met online afspraken

Patiënten die van hun huisarts een verwijzing hebben gekregen voor de polikliniek Neurologie, Plastische Chirurgie, Urologie of Keel Neus- en Oorheelkunde (KNO) in Meander Medisch Centrum, kunnen vanaf nu ook online hun afspraak maken.

Fototentoonstelling geeft slechtziendheid een gezicht

Wat ziet iemand die slechtziend is? Op die vraag geeft de rondreizende tentoonstelling ‘MIJN geZICHT’ antwoord. Met de portretten van fotograaf Murk Schaafsma wil het Oogfonds meer begrip creëren voor mensen met een visuele beperking en de snel groeiende groep oogpatiënten in Nederland. De tentoonstelling is van 19 tot 26 februari te zien in de Foyer van Meander Medisch Centrum, op initiatief van de polikliniek Oogheelkunde van het ziekenhuis.

Beeldschermgebruik en bijziendheid bij kinderen

Kinderen die de hele dag dichtbij op een scherm kijken, merken de gevolgen aan hun ogen. Ze hebben steeds vaker een bril nodig om goed veraf te kunnen zien. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Om die reden organiseren de oogartsen en orthoptisten van Meander Medisch Centrum op 20 februari een informatieavond over de risico’s van langdurig kijken op een beeldscherm door kinderen. De avond is bestemd voor ouders/begeleiders, leerkrachten, opticiens en huisartsen.

Poliklinieken Oogheelkunde en Reumatologie gestart met online afspraken maken

Patiënten die van hun huisarts een verwijzing hebben gekregen voor de polikliniek Oogheelkunde of Reumatologie in Meander Medisch Centrum kunnen sinds vandaag online hun afspraak maken, zonder te bellen. Hiermee zijn er nu drie poliklinieken in Meander waar dit mogelijk is. Dermatologie startte dit voorjaar als eerste met online afspraken maken.

Staaroperaties tijdelijk in Amersfoort

In het oogheelkundig dagcentrum in Meander locatie Baarn hebben tijdelijk geen staaroperaties plaatsgevonden. Aanleiding was een niet verwachte, noodzakelijke verbouwing die gedaan moest worden. Gedurende de verbouwing werden zoveel mogelijk de staaroperaties omgepland naar Meander Medisch Centrum Amersfoort. Vanaf 15 augustus 2016 kunnen patiënten weer terecht in Baarn.