Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Samen beslissen

Patiënten met kanker komen vaak in korte tijd voor moeilijke beslissingen te staan. Onze artsen en verpleegkundig specialisten willen patiënten zo goed mogelijk helpen bij het maken van keuzes in zorg en behandeling die het beste bij de persoonlijke situatie en voorkeuren van de patiënt passen. Dat is ‘Samen beslissen’.

 

Samen beslissen betekent dat een patiënt samen met de zorgverlener beslist over welke zorg of behandeling het beste bij hem of haar past. Hierin staan de medische mogelijkheden en de persoonlijke voorkeuren van de patiënt centraal. Het team Longkanker, Darmkanker en de Mammapoli zijn inmiddels getraind om Samen beslissen nog beter in de praktijk te brengen. Longarts Judith Herder vertelt over haar ervaringen in het Longkanker Magazine.

 

3 goede vragen

Heeft u een gesprek met uw arts of verpleegkundig specialist? Schrijf uw vragen van te voren op. Bijvoorbeeld welke behandelingen er mogelijk zijn en wat de bijwerkingen en effecten op langere termijn zijn van een behandeling. Bespreek met uw zorgverlener wat u belangrijk vindt en wat uw zorgen zijn. Neem de tijd om samen de juiste beslissing te nemen voor zorg en behandeling die het beste bij u past.

 

 

 

 

  • Kijk voor meer tips op www.3goedevragen.nl
  • Bekijk de animatie van de NFK (Nederlandse Federatie voor Kankerpatiëntenorganisaties) waarin uitgelegd wordt wat Samen beslissen is.
  • Op de website van de NFK  is meer informatie te vinden over Samen beslissen.