Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

23 juni: webinar alvleesklierkanker RAKU

De samenwerkende ziekenhuizen van het Regionaal Academisch Kankercentrum Utrecht (RAKU) organiseren op dinsdag 23 juni een webinar over alvleesklierkanker en voorstadia van alvleesklierkanker.

Kanker in coronatijd

Voor patiënten met kanker is het een lastige tijd. ‘Kan ik voor mijn behandeling wel terecht in mijn ziekenhuis?’ ‘Is het ziekenhuis een veilige plek voor mensen met kanker?’ De zorg voor patiënten met kanker gaat onverminderd door in Meander Medisch Centrum. Jaap van Dijk uit Amersfoort werd begin april geopereerd voor darmkanker. Wat is zijn ervaring met de zorg voor mensen met kanker in coronatijd?

Zorg patiënten met kanker gaat door

Voor kwetsbare mensen, zoals patiënten met kanker is het een lastige tijd. ‘Kan ik voor mijn behandeling wel terecht in mijn ziekenhuis?’ ‘Is het ziekenhuis een veilige plek voor mensen met kanker?’

Zorg voor patiënten met kanker gaat onverminderd door

Ondanks de coronacrisis gaat de zorg voor patiënten met kanker in Meander Medisch Centrum onverminderd door. Dat geldt zowel voor nieuwe oncologische patiënten als voor patiënten die al in een behandeltraject zitten bij Meander. “We bieden op dit moment dezelfde kwaliteit van zorg voor oncologische patiënten als voor de coronacrisis. En dat blijven we ook doen,” benadrukt chirurg-oncoloog Ernst Schoenmaeckers. Overstappen naar een andere zorgaanbieder is daarom niet nodig. Een belletje met het behandelteam voor een advies of consult kan al veel vragen en onzekerheden wegnemen volgens hem.

Informatiemiddag over multipel myeloom in Meander

Op zaterdag 22 februari 2020 organiseren Meander Medisch Centrum en patiëntenorganisatie Hematon een informatiemiddag over multipel myeloom. De informatiemiddag vindt plaats van 13.00 tot 16.00 uur in Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Patiënten, naasten en andere belangstellenden zijn van harte welkom.