Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Informatiemiddag over multipel myeloom in Meander

Op zaterdag 22 februari 2020 organiseren Meander Medisch Centrum en patiëntenorganisatie Hematon een informatiemiddag over multipel myeloom. De informatiemiddag vindt plaats van 13.00 tot 16.00 uur in Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Patiënten, naasten en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Mammacentrum in Meander

In 2020 krijgt Meander Medisch Centrum een speciale kliniek voor vrouwen met borstkanker of een aandoening aan hun borst. Ze worden hier onderzocht en krijgen doorgaans binnen een dag de diagnose. In dit nieuwe mammacentrum zitten alle specialismen die betrokken zijn bij de behandeling van borstkanker bij elkaar. Nu zijn deze specialismen nog verspreid over het ziekenhuis waardoor patiënten steeds naar de verschillende afdelingen moeten gaan.

Landelijke Dag Longkanker in Meander op zaterdag 2 november

Patiëntenorganisatie Longkanker Nederland en Meander Medisch Centrum houden op zaterdag 2 november 2019 de Landelijke Dag Longkanker voor mensen met longkanker en hun naasten. De dag start om 11.00 uur en vindt plaats in Meander Medisch Centrum in Amersfoort. November is uitgeroepen tot longkankermaand. Wereldwijd wordt er tijdens de Lung Awareness Month door patiëntenorganisaties extra aandacht besteed aan longkanker, zoals deze themamiddag.

Roze lintje 2019 voor patiëntgerichte borstkankerzorg

Meander Medisch Centrum heeft ook in 2019 het ‘roze lintje’ gekregen van de Borstkanker Vereniging Nederland (BVN). Ons ziekenhuis voldoet aan de normen die BVN stelt voor patiëntgerichte borstkankerzorg. Daarom zijn wij opnieuw beloond met het roze lintje.

Casemanager voor borstkankerpatiënten

Sinds kort krijgen borstkankerpatiënten in Meander tijdens het hele traject één van de mammacareverpleegkundigen als casemanager.