Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Workshop Look Good, Feel Better

Tips en adviezen voor uiterlijke verzorging van mensen met kanker
 

 

Direct naar het aanmeldformulier.

Naast de lichamelijke en emotionele problemen die kanker met zich mee kan brengen, kan ook uw uiterlijk behoorlijk veranderen. Soms door de ziekte zelf, soms door de behandeling.

Veel gehoorde vragen en klachten zijn bijvoorbeeld:

  • “Mijn huid is schilferig en zeer droog geworden, hoe kan ik dit het beste behandelen?”
  • “Door chemotherapie is mijn haar broos en dun geworden, wat kan ik hier aan doen?”
  • “Hoe krijg ik meer uitdrukking op mijn gezicht, nu ik geen wenkbrauwen meer heb?”


Vaak zijn met eenvoudige tips en adviezen veel van de klachten te verbeteren of te camoufleren. De ervaring leert dat een goed verzorgd uiterlijk ook meteen een beter gevoel geeft. Daarom worden de workshops Look Good, Feel Better (goed verzorgd, beter gevoel) ook in Meander Medisch Centrum georganiseerd.

Workshop
Tijdens een workshop krijgt u tips en adviezen over de verzorging van uw huid en make-up aan de hand van een 12-stappenplan. Vervolgens gaat u zelf aan de slag met speciaal voor deze workshop beschikbaar gestelde huidverzorgingsproducten. Na afloop van de workshop krijgt u een voor u samengesteld productentasje en een stap-voor-stap instructieboekje mee naar huis.

Daarnaast is er ook een haarwerker aanwezig die een presentatie geeft over de aanschaf, het gebruik en het onderhoud van haarwerken en alternatieven voor haarwerken zoals mutsjes en shawls. De workshop wordt geleid door een ervaren schoonheidsspecialist. Verder zijn er ook een aantal (getrainde) vrijwilligers aanwezig.

Voor wie?
De workshops zijn bestemd voor mensen met kanker die patiënt zijn in Meander, zowel mannen als vrouwen, tijdens en/of (recent) na hun behandeling. Voor beiden zijn de verzorging van gezicht, lichaam, handen en nagels belangrijk. Het make-upgedeelte is een keuzeonderdeel dat vooral voor vrouwen is bedoeld.

Ervaringen
Veel mensen die aan een workshop hebben deelgenomen zeggen hier veel aan gehad te hebben. “Niet alleen aan de praktische tips, maar naast de zorgen en onzekerheden die er zijn, gebeurt er ook iets positiefs. Dat doet je goed”.

Deelnemen
U kunt de workshop in principe volgen naast uw medische behandeling. Alleen in uitzonderlijke gevallen kunt u na overleg met de verpleegkundige een begeleider meenemen naar de workshop. Op het digitale aanmeldformulier kunt u dat aangeven bij het kopje ‘opmerkingen’

Waar en wanneer?
De workshops vinden plaats in Meander Medisch Centrum Amersfoort.

 

Voor 2020 staan de volgende data gepland op donderdag:

  • 23 januari

  • 19 maart

  • 15 mei

  • 25 juni

  • 17 september

  • 19 november.

 

U kunt zelf aangeven welke dag u het beste schikt. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden op eigen initiatief of op advies van uw arts, verpleegkundige of een andere ziekenhuismedewerker. Aanmelden kan digitaal via het aanmeldformulier of telefonisch tijdens kantooruren. Belt u 033 - 850 50 50 en vraag naar het secretariaat van de poliklinieken.

Informatie over de Stichting Look Good...Feel Better
De Stichting Look Good...Feel Better biedt ziekenhuizen de mogelijkheid workshops aan te bieden aan patiënten. Tevens geeft de Stichting de patiëntenfolder “Uiterlijke verzorging van mensen met kanker” uit. Voor meer informatie over de Stichting kunt u kijken op de website www.lookgoodfeelbetter.nl. Hier vindt u tevens praktische tips voor uw uiterlijke verzorging. Het programma van Look Good...Feel Better is productneutraal (niet merkgebonden), kostenvrij voor patiënten en interfereert niet met de medische zorg. De workshops zijn mede mogelijk gemaakt door de vrijwilligers die zich belangeloos voor het programma inzetten. De Stichting is dank verschuldigd aan degenen die met schenking van hun producten deze workshop mogelijk maken.

 

De workshops Look Good Feel Better in Meander worden mede mogelijk gemaakt door Stichting Roparun