Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Radioactief rhenium succesvol als pijnbestrijding bij kanker

Patiënten met prostaat- en borstkanker hebben vaak uitzaaiingen in botweefsel (botmetastasen). Deze uitzaaiingen zorgen voor veel pijn en hebben een grote impact op het dagelijkse leven. Zeker als er geen zicht meer is op overleving zorgt een goede pijnbestrijding voor een verbetering van de kwaliteit van leven. In Meander worden op dit moment veel patiënten met pijnlijke botmetastasen met succes behandeld met Rhenium-188-HEDP. Met als doel om de letterlijke pijn van hun ziekte te verminderen.

Samenwerking Meander en eerstelijns oncologie fysiotherapeuten

Fysiotherapeuten van de revalidatiegeneeskunde en oncologieverpleegkundigen van Meander Medisch Centrum gaan nauw samenwerken met eerstelijns fysiotherapeuten in de regio Eemland. Doel: de kwaliteit van de revalidatiezorg van oncologische patiënten verbeteren en efficiënt gebruikmaken van elkaars expertise, scholing en ervaring.

Landelijke themamiddag voor mensen met longkanker en hun naasten

Patiëntenorganisatie Longkanker Nederland houdt samen met Meander Medisch Centrum en andere ziekenhuizen op zaterdag 3 november van 11.00 tot 16.30 uur een landelijke themamiddag voor mensen met longkanker en hun naasten. Ook dit jaar is de locatie Meander Medisch Centrum in Amersfoort. November is uitgeroepen tot longkankermaand. Wereldwijd wordt er tijdens de Lung Awareness Month door patiëntenorganisaties extra aandacht besteed aan longkanker, zoals deze themamiddag.

Informatieavond hormoontherapie

De poliklinieken Oncologie en Mammacare van Meander Medisch Centrum organiseren op woensdag 14 november een informatieavond hormoontherapie voor borstkankerpatiënten die adjuvant of palliatief hormoontherapie (gaan) gebruiken.

Harry Hamstra Cup haalt € 5.400 op voor oncologie patiënten Meander

De bezoekers van de jaarlijkse Harry Hamstra Cup in Nijkerk hebben op zaterdag 11 augustus € 5.400 gedoneerd aan de Vrienden van Meander. Met deze donatie gaat Meander de afdeling voor dagbehandeling van oncologie patiënten aankleden met XL foto’s van landschappen uit het verzorgingsgebied van het ziekenhuis waaronder Nijkerk en Bunschoten-Spakenburg. De dagbehandeling Oncologie is de afdeling waar Harry Hamstra tijdens zijn ziekte vele uren heeft doorbracht. De Harry Hamstra Cup, voorheen Salenteincup, is een voetbalevenement waarbij topteams uit het amateurvoetbal meedoen ter voorbereiding van de seizoenstart. Het evenement vond plaats van 7 t/m 11 augustus op diverse locaties in Bunschoten-Spakenburg en Nijkerk. Dit jaar was V.V. IJsselmeervogels de winnaar van de Cup.