Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Meander Oncologisch Centrum

 

In Meander Oncologisch Centrum is de zorg voor kankerpatiënten optimaal georganiseerd. Multidisciplinaire teams van ondermeer medisch specialisten en verpleegkundigen werken gezamenlijk aan de beste zorg voor de patiënt.

Eén op de drie Nederlanders krijgt te maken met de ingrijpende ziekte kanker. Onderzoek en behandeling van kanker wordt oncologie genoemd. In Meander Medisch Centrum worden veel patiënten met kanker behandeld. Meander Medisch Centrum heeft veel ervaring in de behandeling van darmkanker, longkanker, borstkanker, prostaatkanker, eierstokkanker, kwaadaardige ziekten van beenmerg en lymfeklieren.

 

Binnen Meander Medisch Centrum werkt een team van specialisten en verpleegkundigen aan de behandeling en zorg die u nodig heeft. Waar nodig werken wij samen met het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht).

 

Samenwerking bij behandeling van maag-, lever-, alvleesklier-, slokdarm- en galblaaskanker (RAKU)

Is er een vermoeden van kanker in uw slokdarm, maag, alvleesklier, galblaas of lever? Dan kan uw arts u naar het RAKU verwijzen voor de best mogelijke behandeling. Het RAKU is een samenwerking van onder meer mdl-artsen, oncologen en chirurgen uit de regio Utrecht. RAKU is een afkorting van Regionaal Academisch Kankercentrum Utrecht.

 

Lees meer over het Regionaal Academisch Kankercentrum Utrecht (RAKU)

 

Begeleiding

Kanker is een ziekte die niet alleen lichamelijk, maar ook emotioneel en sociaal een enorme impact heeft. De diagnose kanker is voor veel mensen ingrijpend. Daarom heeft Meander Medisch Centrum een aantal verpleegkundige oncologische spreekuren, waar u terecht kunt bij gespecialiseerde verpleegkundigen .Deze medewerkers zijn speciaal opgeleid om patiënten met kanker te kunnen begeleiden en als u dat wilt, ook psychosociale ondersteuning te geven.

Meer informatie
Tijdens uw polibezoek of opname op een verpleegafdeling krijgt u veel informatie. Meestal wordt dit ondersteund met  voorlichtingsbrochures.

Meander Oncologisch Centrum
In ons nieuwe ziekenhuis is de zorg voor kankerpatiënten nog beter georganiseerd. Multidisciplinaire teams van medisch specialisten en verpleegkundigen werken samen aan de beste zorg voor patiënten in Meander Oncologisch Centrum. Deze film laat zien wat Meander Oncologisch Centrum patiënten te bieden heeft.