Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Pasgeborenen

Als het medisch mogelijk is, krijgt u direct na de geboorte de baby op uw buik, zodat u uw kindje kunt zien en voelen. Uw kind wordt toegedekt met een mutsje om afkoelen te voorkomen. Daarna voeren we heel zorgvuldig alle handelingen uit die nodig zijn om de bevalling af te ronden en u en uw kindje te verzorgen. Heeft uw baby bijzondere zorg nodig dan bieden we gespecialiseerde zorg door het neonatologie team.

 

Borstvoeding
Het grote moment is daar! Uw baby is net geboren en ligt op uw buik. Even bijkomen en elkaar leren kennen. Dit is bij uitstek het moment om uw baby voor de eerste keer aan te leggen. Uit een soort oerdrang zal uw kind gemakkelijk de tepel vinden en gaan zuigen.
Moedermelk bevordert de groei van de baby en de ontwikkeling van de hersenen. Borstvoeding heeft ook aantoonbare voordelen voor de moeder. U krijgt bij problemen of vroeggeboorte de nodige ondersteuning en ook persoonlijk advies van onze lactatiekundigen, bijvoorbeeld in het geval uw kindje in de couveuse ligt. Lees onze uitgebreide folder Borstvoeding geven

 

Certificaat borstvoeding
Meander Medisch Centrum verleent hoogwaardige zorg bij de begeleiding van borstvoeding. Wij zijn daarvoor onderscheiden door het WHO/Unicef en hebben het borstvoedingscertificaat behaald.

 

Altijd bij elkaar
Ook als uw pasgeboren baby extra zorg nodig heeft van de neonatoloog, dan blijven moeder en kind bij elkaar op dezelfde kamer Als moeder al ontslagen is uit het ziekenhuis, kan moeder of partner bij het kindje blijven slapen. Lees hier meer over in onze folder Rooming in op de afdeling moeder en kind

 

Specifieke folders rond pasgeboren baby’s

 

Professioneel team pasgeboren baby’s
Op de afdeling kraamzorg en verloskunde werken verschillende specialisten en zorgverleners:

  • gynaecologen
  • klinisch verloskundigen
  • arts-assistenten
  • gespecialiseerde verpleegkundigen
  • kraamverzorgenden
  • lactatiekundigen
  • maatschappelijk werkster