Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Kinderen 0 - 18 jaar

Kinderen zijn kwetsbaar en hebben liefdevolle aandacht nodig, met name van hun ouders. Daarom staan kinderen én ouders centraal op onze afdeling kindergeneeskunde. Binnen dit specialisme wordt klinische-, poliklinische- en acute zorg geboden aan kinderen en jong volwassenen in de leeftijd tussen 3 maanden en 18 jaar.

 

Klinische zorg
Wordt uw kind voor langere tijd opgenomen in Meander, dan krijgt het een eenpersoonskamer. Is er sprake van een dagopname dan komt uw kind bij andere kinderen op een zaal. U bent als ouder de hele dag van harte welkom en één van de ouders/verzorgers mag blijven slapen op een comfortabele bedbank in de kamer van uw kind. Lees onze folder Rooming in op de afdeling moeder en kind. Wilt u vóór de opname een kijkje komen nemen met uw kind? Maak dan een afspraak met de pedagogisch medewerker, telefoon 033 850 5050. Wilt u meer weten over de opname en alles wat daarmee te maken heeft? Lees onze uitgebreide folder Kinderafdeling Meander Moeder Kind

 

Poliklinische zorg
Is opname niet vereist, maar speelt er een specifiek probleem dat poliklinische zorg vereist? U bent met uw kind van harte welkom op één van onze poli’s. Lees er meer over:


Acute zorg
Is er iets met uw kind aan de hand waardoor acute medische zorg nodig is? Bel eerst uw huisarts. Hij of zij zal u naar de spoedeisende hulp van Meander verwijzen als dat nodig is. Uw zoon of dochter krijgt bij ons een eigen kamer die speciaal is ingericht voor de opvang en zorg voor acuut zieke kinderen.

 

Waardering Vereniging Kind en Ziekenhuis
De afdeling Kindergeneeskunde en dagbehandeling van Meander onderhoudt nauwe contacten met de Vereniging Kind en Ziekenhuis. Deze vereniging kent het Smiley keurmerk toe aan een ziekenhuis als dit ziekenhuis zich positief onderscheidt in de zorg en voorzieningen voor kinderen en ouders. Als kinderafdeling en dagbehandeling van Meander verbeteren wij graag continu onze zorg. Hier hebben wij u voor nodig! Deel uw ervaring door op de afbeelding te klikken en de korte vragenlijst te beantwoorden.

 

 

 

Professioneel team

Op de afdeling kindergeneeskunde werken verschillende specialisten en zorgverleners:

  • kinderartsen
  • arts assistenten
  • medisch specialisten
  • verpleegkundigen
  • pedagogisch medewerkers
  • fysiotherapeuten
  • diëtiste
  • psycholoog
  • maatschappelijk werkster