Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Vrolijke junglewereld geeft kinderen afleiding voorafgaand aan operatie

Een operatie is en blijft spannend, voor kinderen en voor ouders. Wat gaat er gebeuren? Zal alles goed gaan? Meander Medisch Centrum probeert in het operatiekamercomplex spanning weg te nemen door het creëren van een kindvriendelijke omgeving. Dus geen witte muren, kille gangen en een steriele omgeving, maar voortaan een vrolijke virtuele junglewereld, vol muziek, bewegende beelden en minigames, waar jonge patiënten positief worden afgeleid.

Regionale aanpak geboortezorg

Iedereen moet veilig kunnen bevallen ongeacht of dat thuis is of in het ziekenhuis, ondanks het aanhoudend landelijke tekort aan gespecialiseerd opgeleid zorgpersoneel. Dit is het gezamenlijke doel van de zorgverleners in de regio Utrecht. Van kraamverzorgenden en eerstelijns verloskundigen tot de ambulancediensten en ziekenhuizen. Samen zorgen ze ervoor dat vrouwen in de regio Utrecht en hun gezin de best mogelijke zorg krijgen tijdens de bevalling en erna.

Dakterras kinderafdeling Meander aangekleed met kindertekeningen

Op het dakterras van de kinderafdeling van Meander Medisch Centrum zijn bijzondere doeken opgehangen. De doeken zijn gemaakt door kinderen van basisschool De Biezen in Hoogland. Zij hadden tijdens de Hooglandse Wintersferen de wens geuit om iets leuks te verzinnen voor de zieke kinderen. Samen met de Vrienden van Meander werd gekozen voor een metamorfose van het dakterras.

Meer poliklinieken gestart met online afspraken

Patiënten die van hun huisarts een verwijzing hebben gekregen voor de polikliniek Neurologie, Plastische Chirurgie, Urologie of Keel Neus- en Oorheelkunde (KNO) in Meander Medisch Centrum, kunnen vanaf nu ook online hun afspraak maken.

Meander biedt telezorg voor zwangeren aan

Voor zwangere vrouwen met een (hoog) risico op zwangerschapscomplicaties biedt Meander Medisch Centrum in een aantal gevallen thuismonitoring aan, ook wel thuisopname voor zwangeren genoemd. Sinds kort wordt gebruik gemaakt van een nieuw systeem: Sense4Baby. Met dit systeem kan een zwangere vrouw thuis elke dag een hartfilmpje (CTG) van haar baby maken en dat via een app naar het ziekenhuis sturen. De verpleegkundige van de thuismonitoring controleert het filmpje, houdt dagelijks telefonisch contact en komt zo nodig bij de vrouw thuis.