Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Kinderdiabetes erkend als topklinische functie

Meander Medisch Centrum heeft een nieuwe topklinische functie: Kinderdiabetes. De Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) heeft de diabeteszorg voor kinderen in Meander officieel erkend. Kinderdiabetes is een groeiend specialisme. Elke 25 jaar verdubbelt het aantal kinderen met type 1 diabetes. De behandeling van dit type kinderdiabetes vindt in Meander plaats volgens de nieuwste inzichten en technieken, met bijzondere aandacht voor de psychosociale impact van deze chronische ziekte voor de patiënten en hun familie. Het kinderdiabetesteam van Meander houdt zich, naast onderzoek en onderwijs, bezig met innovatie, waarbij de nadruk vooral ligt op de eigen regie van de patiënt.

Meander krijgt accreditatie voor opleiden van High Care Neonatologieverpleegkundigen

Meander Medisch Centrum heeft een accreditatie ontvangen voor het verzorgen van het praktijkgedeelte van de opleiding tot High Care Neonatologieverpleegkundige. Meander verzorgt van een groot aantal zorgopleidingen het praktijkgedeelte. Dit zijn verpleegkundige vervolgopleidingen, bijvoorbeeld voor Intensive Care-verpleegkundige of Kinderverpleegkundige, en opleidingen tot medisch ondersteunende functies, zoals bijvoorbeeld operatieassistent. De kwaliteit van deze opleidingen wordt periodiek getoetst door het College Zorgopleidingen (CZO) en zij geven ook accreditaties af voor nieuwe opleidingen. Meander had al negentien CZO-geaccrediteerde opleidingen en heeft nu dus een twintigste accreditatie ontvangen.

Vrolijke junglewereld geeft kinderen afleiding voorafgaand aan operatie

Een operatie is en blijft spannend, voor kinderen en voor ouders. Wat gaat er gebeuren? Zal alles goed gaan? Meander Medisch Centrum probeert in het operatiekamercomplex spanning weg te nemen door het creëren van een kindvriendelijke omgeving. Dus geen witte muren, kille gangen en een steriele omgeving, maar voortaan een vrolijke virtuele junglewereld, vol muziek, bewegende beelden en minigames, waar jonge patiënten positief worden afgeleid.

Regionale aanpak geboortezorg

Iedereen moet veilig kunnen bevallen ongeacht of dat thuis is of in het ziekenhuis, ondanks het aanhoudend landelijke tekort aan gespecialiseerd opgeleid zorgpersoneel. Dit is het gezamenlijke doel van de zorgverleners in de regio Utrecht. Van kraamverzorgenden en eerstelijns verloskundigen tot de ambulancediensten en ziekenhuizen. Samen zorgen ze ervoor dat vrouwen in de regio Utrecht en hun gezin de best mogelijke zorg krijgen tijdens de bevalling en erna.

Dakterras kinderafdeling Meander aangekleed met kindertekeningen

Op het dakterras van de kinderafdeling van Meander Medisch Centrum zijn bijzondere doeken opgehangen. De doeken zijn gemaakt door kinderen van basisschool De Biezen in Hoogland. Zij hadden tijdens de Hooglandse Wintersferen de wens geuit om iets leuks te verzinnen voor de zieke kinderen. Samen met de Vrienden van Meander werd gekozen voor een metamorfose van het dakterras.