Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Mammacentrum in Meander

In 2020 krijgt Meander Medisch Centrum een speciale kliniek voor vrouwen met borstkanker of een aandoening aan hun borst. Ze worden hier onderzocht en krijgen doorgaans binnen een dag de diagnose. In dit nieuwe mammacentrum zitten alle specialismen die betrokken zijn bij de behandeling van borstkanker bij elkaar. Nu zijn deze specialismen nog verspreid over het ziekenhuis waardoor patiënten steeds naar de verschillende afdelingen moeten gaan.

Roze lintje 2019 voor patiëntgerichte borstkankerzorg

Meander Medisch Centrum heeft ook in 2019 het ‘roze lintje’ gekregen van de Borstkanker Vereniging Nederland (BVN). Ons ziekenhuis voldoet aan de normen die BVN stelt voor patiëntgerichte borstkankerzorg. Daarom zijn wij opnieuw beloond met het roze lintje.

Casemanager voor borstkankerpatiënten

Sinds kort krijgen borstkankerpatiënten in Meander tijdens het hele traject één van de mammacareverpleegkundigen als casemanager.

Radioactief rhenium succesvol als pijnbestrijding bij kanker

Patiënten met prostaat- en borstkanker hebben vaak uitzaaiingen in botweefsel (botmetastasen). Deze uitzaaiingen zorgen voor veel pijn en hebben een grote impact op het dagelijkse leven. Zeker als er geen zicht meer is op overleving zorgt een goede pijnbestrijding voor een verbetering van de kwaliteit van leven. In Meander worden op dit moment veel patiënten met pijnlijke botmetastasen met succes behandeld met Rhenium-188-HEDP. Met als doel om de letterlijke pijn van hun ziekte te verminderen.

Informatieavond hormoontherapie

De poliklinieken Oncologie en Mammacare van Meander Medisch Centrum organiseren op woensdag 14 november een informatieavond hormoontherapie voor borstkankerpatiënten die adjuvant of palliatief hormoontherapie (gaan) gebruiken.