Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Stoppen met roken

Stoppen met roken?

Op onze stoppen-met-roken-poli kunt u terecht voor hulp en advies op maat. Gea van Essen en Erna van der Star, longverpleegkundigen van de stoppen-met-roken-poli, helpen u graag om te stoppen met roken én om deze verandering van leefstijl vol te houden.

 

Kinderwens of zwanger? 

Roken voor, tijdens en na de zwangerschap heeft grote gevolgen voor de ontwikkeling van het kind. Meander Medisch Centrum biedt op de stoppen-met-roken poli hulp aan vrouwen die zwanger zijn of dat willen worden.

Lees meer >

 

Locaties stoppen met roken poli

Meander Medisch Centrum in Amersfoort

Maatweg 3

3813 TZ Amersfoort

Telefoonnummer afspraken:  (033) 850 60 70

Algemeen telefoonnummer:  (033) 850 50 50

 

Locatie Nijkerk (De Nije Veste)

Oranjelaan 104

3862 CX Nijkerk

Algemeen telefoonnummer: 033 - 850 50 50 (vragen naar polikliniek Longgeneeskunde)

 

*Helaas is het op locatie Nijkerk niet mogelijk om een combinatie van longarts/longverpleegkundige te realiseren. Daarom is het soms noodzakelijk uw eerste gesprek op locatie Baarn of Amersfoort plaats te laten vinden.

 

Locatie Baarn

Molenweg 2

3743 CM Baarn

Telefoonnummer afspraken:  (033) 850 60 70

Algemeen telefoonnummer:  (033) 850 50 50

 

Verwijzing

Door de huisarts of specialist. Na de verwijzing kan men een afspraak maken voor het spreekuur ‘Stoppen met roken’ via de longpolikliniek. Rondom het eerste consult zal één van onze longartsen kennis maken met de cliënt en beoordelen of er verdere onderzoeken nodig zijn naast het stoppen met roken. Checkt u altijd eerst of uw ziektekostenverzekeraar een contract heeft afgesloten met ons ziekenhuis. De kosten van de bezoeken en of medicatie vallen onder uw ziektekostenverzekering en worden vergoed icm gedragsondersteunende begeleiding.

 

Begeleiding

De begeleiding wordt gegeven door ervaren longverpleegkundigen, zij kijken samen met u naar uw rookverslaving, er wordt een analyse gemaakt van uw rookverslaving en een stop plan opgesteld. De eerste afspraak duurt ongeveer 45 minuten. De behandeling kan eventueel worden ondersteund met medicatie. De begeleiding bestaat uit verschillende contacten, zowel persoonlijk als telefonisch. U mag naar het spreekuur uw partner meenemen of iemand uit de naaste omgeving. Wij proberen u zo snel mogelijk in te plannen, het liefst binnen 4 weken.