Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Vitamine D

 

Wat vindt u op deze website?

 

In Meander Medisch Centrum is veel deskundigheid aanwezig over Vitamine D. We dragen onze kennis uit door het publiceren van onderzoek en het organiseren van symposia. Ook verrichten we wetenschappelijk onderzoek naar vitamine D. Deze website biedt een platform voor onze activiteiten op het gebied van vitamine D. Voor een eerste presentatie klik hier.

 

Klik in het menu aan de linkerkant voor Publieksinformatie, de Kennisbank,  Aanbevelingen, Onderzoek en Symposia/lezingen. Via Contact kunt u vragen stellen aan onze specialisten op het gebied van vitamine D.

 

Afgeronde studie: Extra vitamine D voor zwangere vrouwen: huidige dosering vaak te laag

Iedereen heeft vitamine D nodig voor sterke botten en een goede gezondheid, maar veel mensen hebben te weinig vitamine D in hun lichaam. In 2006 werd als eerste vanuit Meander Medisch Centrum in Amersfoort gerapporteerd dat een deel van de zwangere vrouwen in Nederland een tekort aan vitamine D heeft, terwijl dat voor henzelf en hun kind juist uitermate belangrijk is. Sindsdien wordt bij zwangerschap vaak extra vitamine D voorgeschreven. Uit nieuw wetenschappelijk onderzoek van Meander blijkt het huidige advies echter te laag te zijn. De uitkomsten zijn gepubliceerd in het NTKC (Nederlands Tijdschrift voor Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde) van juli 2017. Lees meer >

 

 

Lopende studie:

Klik hier indien u geïnteresseerd bent in de kiDs studie