Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Voordelen van zelfmeten en zelfdoseren

Uw vrijheid terug
U hoeft niet meer naar de Trombosedienst voor het bepalen van de stollingstijd. U doet de meting waar en wanneer het u het beste uitkomt. Zeker wanneer u nog werkzaam bent, een drukke agenda heeft of veel reist, is dat een voordeel. Maar ook als u minder mobiel bent, omdat u bijvoorbeeld geen auto bezit en met openbaar vervoer naar de prikpost zou moeten komen, is zelfmanagement een uitkomst.

Zekerheid
De Trombosedienst controleert de door u opgegeven stollingstijd en dosering en zal contact opnemen wanneer dat nodig is. Dit biedt u, ondanks uw vrijheid, maximale zekerheid.

Patiëntvriendelijk vingerprikje
Het bepalen van de stollingstijd kost u slechts 1 minuut en 1 druppel bloed, verkregen door middel van een vingerprikje. Het vingerprikje wordt veelal als minder vervelend ervaren dan een veneuze prik in de arm. Wanneer u nog jaren veneus geprikt moet worden, is de kans aanwezig dat het prikken steeds moeilijker wordt in verband met littekenvorming. Een vingerprikje geniet dan de voorkeur.


Klein,  compact en eenvoudig
Het zelfmeetapparaat is klein en gemakkelijk in gebruik. Bovendien kunt u de meter overal mee naar toe nemen. Dus waar u ook naar toe gaat, u bent in staat om de stollingstijd van uw bloed eenvoudig te bepalen.