Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Zelfmeten en zelfdoseren, iets voor u?

U gebruikt orale antistollingsmiddelen, de zogenaamde bloedverdunners, en bent bekend bij de Trombosedienst die u met enige regelmaat controleert aan de hand van de uitslag van een bloedstollingstest, de zogenaamde INR.

Tegenwoordig is het mogelijk om de meting zelf uit te voeren en met behulp van een computerprogramma via Internet uw antistollingmedicijnen zelf te doseren. De Trombosedienst kijkt hierbij op de achtergrond als het ware mee.

Voor wie?
Dit systeem van zelfmanagement is geschikt voor patiënten die langdurig antistolling gebruiken. Uiteraard dient u geen lichamelijke of geestelijke beperking te hebben die zelfmanagement onmogelijk maakt. Maar ook dan is zelfmanagement niet uit te stluiten, door steun van bijvoorbeeld uw partner of verzorger. Negenduizend patiënten gingen u voor en zouden niet meer terug willen in de tijd. Zij ontdekten de voordelen van zelfmanagement.


Training zelfmeten en/of zelfdoseren
U krijgt een korte training op het zelfmeetcentrum van de Trombosedienst in Amersfoort voordat u zelf gaat meten en doseren. U leert omgaan met het apparaat en leert hoe u zelfstandig uw dosering bepaalt.
De training bestaat uit twee bijeenkomsten.

Zie voor meer informatie het kopje 'De training' in het linker menu.

Vergoeding zelfmeten en zelfdoseren
De kosten (zie linker menu) voor het zelfmeten vergoeden alle zorgverzekeraars in het basispakket. Indien u een eigen risisco heeft, kan het zijn dat u een gedeelte van het eigen risico gebruikt.