Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Trombosedienst Meander Medisch Centrum sluit contract met Beweging 3.0

Trombosedienst Meander Medisch Centrum gaat vanaf 1 januari de trombosezorg voor een groot aantal verpleeghuizen in de regio uitvoeren. Dit heeft een aantal voordelen voor de bewoners van deze huizen. Bloedafname kan voortaan via een vingerprik, het doseeradvies is sneller beschikbaar en ‘zorg op maat’ wordt beter mogelijk. Het contract tussen de trombosedienst en Beweging 3.0 wordt deze maand getekend.

Nieuwe bloedverdunners hebben de toekomst

“Door nieuwe middelen tegen trombose hoeven mensen niet meer hun bloedwaardes te laten controleren. Bovendien zijn deze nieuwe medicijnen, de NOAC’s, veilig.” Dat stelt Rob Fijnheer, internist-hematoloog in Meander Medisch Centrum tijdens de informatiedag over trombose op 25 maart. Landelijk zijn er 350.000 mensen met trombose, in de regio Eemland zijn het er vijfduizend. Fijnheer verwacht dat 60 tot 70 procent van de patiënten in de regio op den duur de nieuwe middelen kan gebruiken.

Veranderingen in de trombosezorg op informatiedag Trombosedienst

Wie trombose heeft, zit vaak jarenlang vast aan bloedverdunners. Sinds kort zijn er nieuwe soorten bloedverdunners beschikbaar met een beter effect en minder bijwerkingen. Deze nieuwe antistollingsmedicijnen en zelfmanagement staan centraal op de informatiedag over veranderingen in de trombosezorg, op 25 maart in Meander Medisch Centrum. VOL – Aanmelden is niet meer mogelijk