Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Internationale erkenning voor Meander vanwege rhenium-onderzoek

Op het wereldcongres Nucleaire Geneeskunde in Vancouver, Canada, is het rhenium-onderzoek van Meander Medisch Centrum bekroond met de “Image of the Year” prijs. Dr. John de Klerk, nucleair geneeskundige, heeft de prijs in ontvangst genomen. De beoordelaars vonden het een prachtig onderzoek. Vooral de snelheid waarmee het rhenium van het testen op muizen naar toepassing bij mensen kon gaan, scoorde hoge ogen.

High-tech laboratorium in nieuwe ziekenhuis

In het nieuwe ziekenhuis van Meander Medisch Centrum wordt een groot deel van het laboratorium volledig geautomatiseerd. Het meest in het oog springende onderdeel hiervan is de track: een volautomatisch transportsysteem voor bloedbuisjes, met daaraan gekoppeld allerlei analyse-apparatuur. Efficiënter werken, nog minder kans op fouten en snellere uitkomsten zijn de belangrijkste voordelen van de track.

Meander bundelt kennis op landelijk symposium over vitamine D

Op 27 maart organiseerde Meander Medisch Centrum voor de tweede keer een landelijk symposium over vitamine D. Voortbouwend op onderzoek in eigen huis was er nu extra aandacht voor het belang van vitamine D voor zwangeren en jonge kinderen.