Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Meer capaciteit voor vervolgonderzoek na screening op darmkanker

Door samenwerking tussen Meander Medisch Centrum en Medisch Centrum de Veluwe komt vanaf 1 februari 2017 meer capaciteit beschikbaar voor onderzoek naar darmkanker op locatie Baarn van Meander Medisch Centrum. Het gaat om het vervolgonderzoek dat soms nodig is na deelname aan het bevolkingsonderzoek darmkanker.

Wijziging prikpunten Renswoude en Nijkerkerveen

Voor het laten afnemen van bloed zijn er in de hele regio prikpunten van Meander Medisch Centrum. Er verandert iets voor de inwoners van Renswoude en Nijkerkerveen.

Laboratorium en Trombosedienst ISO-geaccrediteerd

Het Klinisch Chemisch Laboratorium en de Trombosedienst van Meander Medisch Centrum hebben de ISO 15189 kwaliteitsaccreditatie behaald. Dit is een verdere erkenning van de kwaliteit en service van het ziekenhuis op het gebied van diagnostiek.

Borstkankerlintje 2016 voor Meander Medisch Centrum

Meander Medisch Centrum heeft opnieuw het ‘roze lintje’ gekregen van de Borstkanker Vereniging Nederland. Het ziekenhuis scoort goed op de veertien criteria die de patiëntenvereniging dit jaar hanteert om de zorg voor patiënten met borstkanker te beoordelen. Dat blijkt uit de Monitor Borstkankerzorg. Hierin worden ervaringen van patiënten gecombineerd met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen.

Antibiotica: redding of risico?

Een verantwoord antibioticumbeleid is nodig om resistentie te beperken en te voorkomen dat patiënten in de toekomst niet meer succesvol met antibiotica behandeld kunnen worden. Strikte richtlijnen en A-teams (Antibioticateams) zijn daarbij essentieel. Twee specialisten van Meander Medisch Centrum geven hun visie op dit onderwerp in IZA Magazine.