Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Afwijkende openingstijden rond de feestdagen

De afdeling Bloedafname, Radiologie & Nucleaire Geneeskunde en de winkeliers van Meander Medisch Centrum hanteren tijdens de feestdagen aangepaste openingstijden.

Nieuwe echoapparaten voor haarscherp beeld

Het echo-onderzoek in Meander Medisch Centrum krijgt letterlijk een nieuwe dimensie: zeven nieuwe echo-apparaten maken het onder meer mogelijk om spieren, pezen en zenuwen haarfijn in beeld te brengen. Ook dieper gelegen organen kunnen zeer fraai in beeld worden gebracht. Daardoor kan de radioloog veel beter een diagnose stellen.

Op 8 september open huis Scala Medica in Bunschoten

Het nieuwe gezondheidscentrum van Bunschoten-Spakenburg, Scala Medica, wordt officieel geopend op vrijdag 8 september. Belangstellenden kunnen tussen 18.00 en 21.00 uur een kijkje komen nemen tijdens het open huis. Ook medewerkers van Meander Medisch Centrum zijn aanwezig om bezoekers wegwijs te maken en te vertellen over de zorg in het nieuwe centrum.

Extra vitamine D voor zwangere vrouwen: huidige dosering vaak te laag

Iedereen heeft vitamine D nodig voor sterke botten en een goede gezondheid, maar veel mensen hebben te weinig vitamine D in hun lichaam. In 2006 werd als eerste vanuit Meander Medisch Centrum in Amersfoort gerapporteerd dat een deel van de zwangere vrouwen in Nederland een tekort aan vitamine D heeft, terwijl dat voor henzelf en hun kind juist uitermate belangrijk is. Sindsdien wordt bij zwangerschap vaak extra vitamine D voorgeschreven. Uit nieuw wetenschappelijk onderzoek van Meander blijkt het huidige advies echter te laag te zijn.

Positieve audit BVO Darmkanker voor pathologisch lab

Het Bevolkingsonderzoek Midden West heeft in maart een audit uitgevoerd op het pathologie laboratorium van Meander Medisch Centrum. In deze audit werd het hele proces van ontvangst tot en met rapportage van de bevindingen van de darmpoliepen, die tijdens een endoscopisch onderzoek door MDL artsen worden uitgenomen, doorgelicht.