Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

KNO spreekuur in Barneveld

De Keel-, Neus- en Oorartsen van Meander Medisch Centrum houden voor u spreekuur in Barneveld. U kunt op dinsdag (van 13 tot 17 uur) en op donderdag (van 8 tot 17 uur) terecht in Medisch Centrum de Burgt in Barneveld.

Landelijk erkend Vasculitis Expertisecentrum in Meander

Het Vasculitis Expertisecentrum van Meander Medisch Centrum is recentelijk officieel erkend als landelijk expertisecentrum voor dit ziektebeeld. Vasculitis is de verzamelnaam voor verschillende zeldzame aandoeningen, waarbij de wand van de bloedvaten in het lichaam ontstoken raakt.

Meer poliklinieken gestart met online afspraken

Patiënten die van hun huisarts een verwijzing hebben gekregen voor de polikliniek Neurologie, Plastische Chirurgie, Urologie of Keel Neus- en Oorheelkunde (KNO) in Meander Medisch Centrum, kunnen vanaf nu ook online hun afspraak maken.

Navigeren door de neus

Voor lastige bijholteoperaties gebruiken de KNO-artsen van Meander Medisch Centrum sinds kort een geavanceerd navigatiesysteem. “Dit is een uitkomst voor patiënten met chronische bijholteontstekingen, bij wie eerdere minder uitgebreide ingrepen onvoldoende leken te werken”, aldus KNO-arts Wietske Richard. Het systeem combineert de beelden van een CT-scan met de live beelden uit het inwendige van de neusbijholten.

Drie sterren voor Meander Slaap Waak

De ApneuVereniging doet jaarlijks onderzoek naar de zorg bij slaapproblemen zoals Apneu. Het laatste grote onderzoek is van september 2017. Hieraan deden ruim 5100 patiënten mee. De zorg in Meander Slaap Waak wordt in dit onderzoek gewaardeerd me drie sterren.