Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Verpleegafdeling C4

Afdeling C4

De meeste endocrinologische functietesten worden uitgevoerd op afdeling C4. Dit is de verpleegafdeling van de specialismen nefrologie/vasculaire geneeskunde en endocrinologie.

 

Op afdeling C4 werkt een enthousiast team, bestaande uit een teammanager, verpleegkundigen en service-assistenten. Twee verpleegkundigen hebben endocrinologie als aandachtsgebied, naast hun gewone werkzaamheden. Zij bereiden u telefonisch voor op wat komen gaat en fungeren ook als eerste aanspreekpunt gedurende de opname.

 

Jodiumkamers

Afdeling C4 beschikt over twee moderne jodiumkamers, die gebruikt worden voor het geven van Jodium-131 therapie. Dit is een behandeling met radioactief jodium, die wordt toegepast bij patiënten met een te snel werkende schildklier.

 

Om te voorkomen dat medepatiënten en ziekenhuismedewerkers worden blootgesteld aan de vrijkomende straling, zijn de twee jodiumkamers met lood bekleed. Om het de patiënt zo gemakkelijk mogelijk te maken is er gratis televisie, warme en koude dranken en een I-pad beschikbaar.

 

Binnen het team van C4 richt één verpleegkundige zich speciaal op de patiënten die jodium-131 therapie krijgen. Op deze wijze probeert de afdeling de opnames zo spoedig mogelijk te laten verlopen.

 

  

Waar kunt u ons vinden?

Afdeling C4 bevindt zich in gebouw C, rechts van de receptie, op de 4e etage. Wanneer u wordt opgenomen voor een onderzoek kunt u zich melden aan de balie.

 

 

Telefoonnummer C4: 033-850 73 40