Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Informatie bijgewerkt 03 september 2020

 

Alle patiënten worden voorafgaand aan hun afspraak gevraagd naar klachten. Ook tijdens het bezoek aan het ziekenhuis worden patiënten en eventuele begeleiders nogmaals bevraagd op de aanwezigheid van klachten. Zonder klachten is een mond-neusmasker niet nodig. Patiënten en begeleiders met klachten die passen bij het coronavirus mogen in principe het ziekenhuis niet betreden. Deze afspraken worden uitgesteld, tenzij dat medisch gezien niet verantwoord is en op aangeven van de behandelend specialist. In dat geval ontvangt de patiënt een mond-neusmasker bij bezoek aan het ziekenhuis.

 

Indien u een mond-neusmasker van ons krijgt, volgt u dan op onderstaande instructies:

  • Nadat u het masker heeft opgezet, desinfecteert u uw handen;
  • Raak het masker niet met uw handen aan;
  • Het masker draagt u tijdens uw gehele bezoek aan het ziekenhuis. Alleen op verzoek van een zorgmedewerker mag het masker even af (bijvoorbeeld tijdens een onderzoek). Daarna zet u het weer op en desinfecteert u uw handen;
  • Na uw afspraak verlaat u direct het ziekenhuis. Thuis kunt u het masker afzetten en weggooien en uw handen daarna grondig wassen.

 

Niet al onze medewerkers dragen mond-neusmaskers. Medewerkers dragen alleen mond-neusmaskers wanneer zij contact hebben met corona(verdachte) patiënten.

 

Als medewerkers klachten hebben, blijven zij thuis en worden ze op het coronavirus getest.

 

We vragen iedereen dringend om zich aan deze maatregelen te houden. We rekenen op ieders begrip, medewerking en verantwoordelijkheid. Alleen samen houden we de zorg veilig.

 

Patiënten met vragen of twijfels over hun veiligheid kunnen contact opnemen met de betreffende polikliniek om dit te bespreken.

 

Mondkapje verplicht voor bezoekers verpleegafdeling

Mensen (13 jaar en ouder) die op ziekenbezoek komen in het ziekenhuis dienen een niet-chirurgisch mondkapje te dragen. Kijk hier voor de meest gestelde vragen en antwoorden over dit onderwerp.