Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Begeleiders

Informatie bijgewerkt: 22 mei 2020

 

Heeft u een afspraak in Meander? Kom dan alleen. Hiermee voorkomen we onnodige drukte in het gebouw en beschermen wij u en onze medewerkers tegen besmetting met het coronavirus.

 

Een begeleider is alleen toegestaan:

  • voor kinderen tot 18 jaar
  • voor patiënten met dementie
  • voor patiënten met een verstandelijke beperking
  • als uw behandelend specialist heeft aangegeven dat u een begeleider mee mag nemen

 

Alle overige begeleiders moeten buiten wachten. In de parkeergarage staat een toiletwagen waar zij gebruik van kunnen maken.

 

Dagbehandeling A1
Op de afdeling Dagbehandeling A1 (opname voor één dag) mogen jongeren vanaf 16 jaar geen begeleider meenemen. Zo kunnen wij met elkaar voldoen aan de regel om 1,5 meter afstand te houden.

 

Opname in het ziekenhuis
Gaat u naar het ziekenhuis voor opname? Ook dan mag u helaas geen begeleider meenemen, behalve in bovengenoemde uitzonderingen.

 

Klachtenvrij

Ook begeleiders mogen geen klachten hebben die kunnen duiden op besmetting met het coronavirus, zoals neusverkouden, hoesten, niezen en koorts hoger dan 38 graden.

 

Tolken

Deze maatregelen gelden ook voor tolken. Om een patiënt toch te kunnen helpen, adviseren we om gebruik te maken van Facetime, Skype of een andere vorm van videobellen. Lukt dat niet, dan kan Meander de tolkentelefoon inzetten.