Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Begeleiders

Informatie bijgewerkt: 18 juni 2020

 

Heeft u een afspraak in Meander? Kom dan alleen. U kunt helaas geen begeleider meenemen naar de polikliniek; niet naar de wachtkamer en ook niet naar de spreek-, en behandelkamer. Dit geldt ook voor bloedafname en voor afspraken bij Radiologie & Nucleaire Geneeskunde. Hiermee voorkomen we onnodige drukte in het gebouw en kunnen we 1,5 meter afstand houden.

 

Een begeleider is alleen toegestaan:

  • voor kinderen tot 18 jaar
  • voor patiënten met dementie
  • voor patiënten met een verstandelijke beperking
  • als uw behandelend specialist heeft aangegeven dat u een begeleider mee mag nemen

 

Alle overige begeleiders moeten buiten wachten.

 

Tips om u voor te bereiden op uw afspraak
Meander begrijpt dat het lastig kan zijn om zonder begeleider naar uw afspraak te komen. Graag geven we u een paar tips om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw afspraak:

  • Maak thuis alvast een lijstje met wat u wilt vragen of vertellen aan uw arts, en neem deze mee naar uw afspraak. Vraag uw partner, familielid of vriend om met u mee te denken. Kijk ook op: 3goedevragen.nl.
  • Bel in met iemand tijdens het gesprek, zodat diegene met u mee kan luisteren.
  • Vraag aan uw arts of u het gesprek mag opnemen met uw mobiele telefoon. Zo kunt u alle informatie thuis rustig terugluisteren. Lees de spelregels voor een geluidsopname.
  • Heeft u geen mobiele telefoon (meegenomen)? Vraag uw arts dan of hij/zij de belangrijkste punten voor u opschrijft.
  • Begrijpt u niet goed wat de arts zegt of gebruikt hij/zij medische termen die u niet kent? Vraag uw arts dan om uitleg.
  • Vraag bedenktijd bij moeilijke beslissingen.

 

Dagbehandeling A1
Op de afdeling Dagbehandeling A1 (opname voor één dag) mogen jongeren vanaf 16 jaar geen begeleider meenemen.

 

Opname in het ziekenhuis
Als u naar het ziekenhuis gaat voor uw opname, vragen wij u om alleen naar de verpleegafdeling te komen. Als dit niet mogelijk is, dan mag uw begeleider u naar de afdeling brengen, maar niet mee de afdeling op.
Als u weer naar huis mag, ga dan indien mogelijk zelfstandig naar de uitgang. Hier kan uw naaste u ophalen.

 

Klachtenvrij

Ook begeleiders mogen geen klachten hebben die kunnen duiden op besmetting met het coronavirus, zoals verkoudheid, hoesten en koorts: 38 graden of meer.

 

Tolken

Deze maatregelen gelden ook voor tolken. Om een patiënt toch te kunnen helpen, adviseren we om gebruik te maken van Facetime, Skype of een andere vorm van videobellen. Lukt dat niet, dan kan Meander de tolkentelefoon inzetten.