Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Afspraak, opname en bezoek in Meander

Welke maatregelen treft Meander Medisch Centrum, in geval van een VRE-besmetting?

Meander Medisch Centrum treft dan maatregelen om verdere besmetting  met VRE te voorkomen.

We volgen hierin het protocol in Meander en de landelijke richtlijnen.  Dit betekent dat we patiënten, die tegelijk waren opgenomen met de patiënt met een VRE-bacterie, worden verzocht kweken af te nemen om te beoordelen of er bij hen mogelijk sprake is van VRE-besmetting.

 

Wat is contactisolatie?

Dit betekent dat patiënten verzorgd worden in een eenpersoonskamer en dat medewerkers bij de verzorging een schort en handschoenen dragen en de voorgeschreven handhygiëne in acht nemen. Meander beschikt uitsluitend over eenpersoonskamers waardoor het besmettingsgevaar sterk verminderd wordt.

Ik ga iemand bezoeken in Meander, moet ik voorzorgsmaatregelen treffen?
Nee. Meander treft alle noodzakelijke maatregelen om te voorkomen dat de VRE-bacterie zich verspreidt.

 

Mag ik een patiënt bezoeken die (mogelijk) besmet is met de VRE-bacterie?

Ja. Er gelden voor u als u een patiënt bezoekt die (mogelijk) besmet is met de VRE-bacterie wel extra hygiënemaatregelen. Hierover wordt u op de afdeling geïnformeerd. Meldt u zich daarom altijd bij een verpleegkundige als u een patiënt bezoekt die (mogelijk) besmet is met de VRE-bacterie.

 

Ik heb binnenkort een afspraak op de polikliniek in Meander, moet ik voorzorgsmaatregelen treffen?

Nee, u kunt zonder problemen de polikliniek bezoeken. Hier zijn geen specifieke voorzorgsmaatregelen noodzakelijk. U hoeft zich geen zorgen te maken over eventueel besmettingsgevaar. Dit geldt ook voor de onderzoeksafdelingen.

 

Ik word binnenkort opgenomen in Meander, moet ik me zorgen maken?

Nee, u hoeft zich geen zorgen te maken dat u besmet raakt met de VRE-bacterie. Besmette patiënten worden geïsoleerd verpleegd.

Ik moet een operatie ondergaan, kan deze gewoon doorgaan?
De zorg in ons ziekenhuis gaat gewoon door, ook operaties. Ook wanneer u (mogelijk) drager van de VRE-bacterie bent en u moet een operatie ondergaan, kan de operatie gewoon doorgaan. Wel worden er voor en tijdens de operatie extra (hygiëne)maatregelen genomen door de medewerkers.