Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Intensive Care

De Intensive Care biedt de mogelijkheid een patiënt zeer intensief te verplegen en te behandelen. Dit gebeurt door een speciaal opgeleid team van artsen en verpleegkundigen.


Apparatuur
Een kenmerk van de Intensive Care (IC) is de grote hoeveelheid apparatuur. Door middel van deze zogenaamde ‘bewakingsapparatuur’ is het mogelijk de verschillende lichaamsfuncties zeer nauwkeurig te controleren en te blijven bewaken. Ook kan de apparatuur bepaalde lichaamsfuncties (tijdelijk) overnemen (beademing, nierfunctievervangende therapie e.d.). De apparatuur geeft regelmatig een waarschuwingssignaal. De verpleegkundigen herkennen deze geluiden en reageren hierop.

 

Intensive Care patiënten
Een patiënt komt op de Intensive Care:

  • bij zeer ernstige ziekten, waarbij behandeling nodig is met intensieve bewaking en verzorging
  • wanneer belangrijke lichaamsfuncties (ademhaling, nierfunctie, bloeddruk e.d.) door apparatuur moeten worden overgenomen
  • standaard na een grote operatie
  • wanneer na een operatie moeilijkheden verwacht kunnen worden (bijvoorbeeld bij verminderde hart- of longwerking).

 

Familiekamer

Voor ernstig zieke patiënten is het fijn als er familie in de buurt is. Omdat het zwaar kan zijn steeds naast het bed van de patiënt te zitten, heeft Meander Medisch Centrum familiekamers. Deze bieden privacy en ruimte voor ontspanning.

 

 

Fotoboek: Kinderen op bezoek bij de Intensive Care
Voor kinderen is de IC een indrukwekkende omgeving. Om een kind voor te bereiden op een bezoek aan een dierbare op de IC hebben medewerkers van de IC een voorlichtingsboek gemaakt met beelden en teksten.

 

Bekijk het fotoboek: Kinderen op bezoek bij de Intensive Care