Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Hoe komt u op de gipskamer voor een behandeling?

Via de Spoedeisende Hulp
Als u met een letsel aan het steun- of bewegingsapparaat binnenkomt op de Spoedeisende Hulp, wordt u daar onderzocht door een arts. Hij of zij stelt een voorlopige diagnose. De verpleegkundige brengt een tijdelijk gips of drukverband aan. Een team van specialisten, gipsverbandmeesters en artsen van de Spoedeisende Hulp bespreken uw röntgenfoto’s en andere gegevens altijd nog na tijdens de Röntgenbespreking.
Vervolgens moet u een vervolgafspraak plannen op de polikliniek Chirurgie of Orthopedie, gecombineerd met de Gipskamer. Uw vervolgafspraak vindt gemiddeld binnen vijf tot tien dagen plaats. Dat is afhankelijk van de aard van het letsel. Tijdens het polibezoek bekijken de specialist en de gipsverbandmeester u en uw gegevens opnieuw. Vervolgens wordt de uiteindelijke diagnose en behandeling vastgesteld door de specialist. De specialist en de gipsverbandmeester leggen samen de diagnose en het verdere verloop van de behandeling aan u uit. Verdere afspraken worden op de poli gepland.

 

Via de polikliniek
Het kan zijn dat een specialist op de polikliniek u naar de gipskamer verwijst om bijvoorbeeld een gips of tapeverband aan te leggen of voor wondbehandeling of voor het vervaardigen van een afneembare applicatie of aanmeten van een brace. Als het kan, wordt u tussendoor geholpen. Lukt dat niet, dan krijgt u een afspraak mee.