Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Schouderrevalidatie

De afdeling Fysiotherapie van Meander Medisch Centrum beschikt over een gespecialiseerde polikliniek voor mensen met schouderklachten en revalidatie na schouderoperaties. Na complexe operaties zoals kraakbeen hechtingen (labrum repair), schouderprotheses of peeshechtingen (cuff repair) zien we u graag hier revalideren voor een optimaal herstel. Ook voor het diagnosticeren en behandelen van andere schouderklachten of blessures bent u hier van harte welkom.

 

Doelstelling
Wij hebben als doel om u vanaf het stellen van de diagnose tot het einde van uw revalidatie zo volledig mogelijk te begeleiden. Wij maken daarbij gebruik van onze specialistische kennis, uitgebreide ervaring en alle beschikbare moderne middelen.
 

 

Diagnostiek
Voordat u begint aan uw revalidatie is het van groot belang dat de juiste diagnose wordt gesteld. Onze afdeling Fysiotherapie is gespecialiseerd in schouderproblematiek, waardoor we goed in staat zijn om de verschillende ziektebeelden en blessures te herkennen.
Dit gebeurt door een uitgebreid fysiotherapeutisch onderzoek waarbij we naast vragenlijsten ook verschillende manuele testen bij u afnemen ter ondersteuning.
Vervolgens zal er een persoonlijk behandelplan opgesteld worden en vervolg afspraken worden gemaakt.


 

Behandeling
De behandeling na een schouderoperaties verloopt volgens een protocol met vaste richtlijnen. Dit gaat in samenwerking met uw behandelend orthopeed. De revalidatie verloopt in verschillende herstelfases van passief bewegen (zonder zelf actief te zijn) tot (sport) specifieke krachttraining.
Via de afdeling orthopedie krijgt u een verwijzing voor fysiotherapie. U maakt telefonisch een afspraak voor een intakegesprek. Tijdens de intake wordt in een vraaggesprek en onderzoek uw klacht in kaart gebracht.
Door de samenwerking in het ziekenhuis verloopt de communicatie met de orthopeden, sportartsen en fysiotherapeuten efficiënt. We hebben wekelijks gezamenlijke spreekuren met de specialisten. We kunnen daardoor uw revalidatie optimaal begeleiden.

 

Contact
We hopen u te kunnen verwelkomen op onze afdeling Fysiotherapie om u zo goed en volledig mogelijk te begeleiden naar een herstel. U kunt een afspraak maken via 033-850 60 70.