Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Revalidanten aan het woord

Veel mensen werken al met de Activiteitenweger. Enkele van hen hebben we gevraagd naar hun mening over het hervinden van de balans met behulp van de Activiteitenweger.


De heer Bakker, 49 jaar, chronische vermoeidheid/pijn:
"Hoewel mijn vermoeidheidsklachten niet zijn verdwenen, merk ik toch dat de kwaliteit van mijn leven beter is geworden. Het aantal dagen dat ik mij heel, of tamelijk vervelend voel is duidelijk afgenomen."

De heer Verhoef, 59 jaar, Parkinson:
"De Activiteitenweger is een leuke en goede methode om je dag qua energieverdeling goed in te delen. Het leert je prioriteiten stellen. Ik gebruik de Activiteitenweger nog dagelijks en verbaas me erover dat ik toch elke dag nog teveel plan als ik geen gebruik maak van mijn plankaartjes."

Mevrouw Bouazi, 37 jaar, pijn- en vermoeidheidsklachten:
"Ik ervaar het werken met de Activiteitenweger als geweldig, het geeft me erg veel duidelijkheid. Ik heb geleerd om een ander activiteiten te laten doen, of te verplaatsen naar een ander moment, zodat ik niet alles op één dag heb. Grenzen aangeven en grenzen leren kennen."

Mevrouw Vissers, 46 jaar, Multiple Sclerose:
"Ik was in de war en kwam niet uit met mijn vermoeidheid en de dingen die ik, in mijn ogen, moest of wilde doen op een dag. Samen met mijn ergotherapeut heb ik gezocht wat mijn uiterste dagscore was. Daarna ben ik iedere dag gaan indelen; soms ook een week van te voren. Dit doe ik nog steeds, vooral bij bijzondere dagen, en ik heb hier erg veel baat bij. Hierdoor heb ik geleerd mijn bezigheden te verdelen, soms wel eens over een hele week."

De heer Janti, 63 jaar, hartproblemen en fibromyalgie:
"Door het visualiseren van mijn dagelijkse activiteiten en hun energieverbruik heb ik de controle gekregen over mijn dagindeling. Ik kan nu op tijd stoppen om rust te nemen en kan van te voren bepalen of bepaalde activiteiten haalbaar zijn binnen een gestelde periode. Ik heb ook geleerd aanpassingen te maken in een planning, als de zaken anders lopen dan gepland."


Mevrouw Vinke, 48 jaar, Mitochondriale Myopathie:
"In eerste instantie had ik wat weerstand. Ik ben van mezelf niet zo´n planner en had even het gevoel dat mij iets werd afgenomen: de spontaniteit op de dag te reageren zoals die komt. Ik had eerlijk gezegd niet echt door hoeveel energie mij dat kostte. Het was, met de pieken en dalen die in het bijhouden van mijn dagen naar voren kwamen, al snel zichtbaar dat ik het zo niet goed aanpakte. Voor mij was het zichtbaar maken duidelijker dan het in mijn achterhoofd wel een beetje weten dat ik iets niet goed deed."

Mevrouw Weversen, 27 jaar, ADCA:
"Ik ben me bewuster van mijn tijd en energie. Hierdoor houd ik de controle, in plaats van dat ik aan het eind van de dag moe ben en geen energie meer heb voor dat leuke dat ik nog wilde doen, maar niet meer kan. Ik werk er dus nog mee, soms gewoon door het schema echt weer even in te vullen. Met kaartjes in een map werkt bij mij het beste. Of door gewoon in mijn agenda energie en tijd meer te plannen. De Activiteitenweger heeft me geholpen om hier bewust mee om te gaan."

Aan de slag met de Activiteitenweger?
Herkent u zichzelf in bovenstaande situatie? Zijn uw dagen onevenwichtig verdeeld? En heeft u behoefte aan een hulpmiddel om dit weer in balans te krijgen? Dan is de Activiteitenweger misschien wel iets voor u. Om te leren werken met de Activiteitenweger heeft u begeleiding van een ergotherapeut nodig.

Bekijk welke ergotherapeuten bij u in de buurt geschoold zijn in de Activiteitenweger.