Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Onderzoek naar darmkanker

Welkom bij het Endoscopisch Diagnostisch Centrum (EDC) van Meander Medisch Centrum. Dit centrum in Amersfoort is speciaal ingericht voor onderzoek naar darmkanker.

Onderzoek naar darmkanker
Darmkanker is een veelvoorkomende vorm van kanker. Jaarlijks wordt bij ongeveer 11.000 mensen in Nederland darmkanker vastgesteld en overlijden circa 6000 Nederlanders aan de gevolgen van darmkanker. Bij ongeveer 5 tot 10 procent van hen gaat het om een erfelijke vorm van darmkanker. Darmonderzoek kan een erfelijke vormen van darmkanker vroegtijdig opsporen. Hoe eerder darmkanker wordt opgespoord, hoe groter de kans op genezing.

Endoscopisch Diagnostisch Centrum (EDC)
Het EDC richt zich op darmonderzoek bij mensen zonder klachten, die mogelijk familiair belast zijn met darmkanker. In het EDC kunt u terecht voor coloscopieën, dat zijn onderzoeken van de gehele dikke darm. Ultramoderne apparatuur, deskundige verpleegkundigen en MDL-artsen worden ingezet om de beste zorg te leveren.

Minimale wachttijd
Binnen twee weken kunt u terecht voor onderzoek bij het EDC. 
 

Na verwijzing door uw huisarts of een andere zorgverlener plant de polikliniek een afspraak voor u in. De geplande datum, tijd en locatie ontvangt u via een afspraakbevestigingsbrief per post.

 

Uw poliklinische afspraken kunt u inzien via www.mijnmeander.nl of de MijnMeander app.

 

Digitale voorlichting over uw darmonderzoek

Heeft u binnenkort een onderzoek naar darmkanker in Meander Medisch Centrum? Dan ontvangt u digitale voorlichting op maat. Met behulp van filmpjes, 3d-animaties, foto’s en vragenlijsten wordt u goed voorbereid op uw onderzoek. Uit onderzoek blijkt dat patiënten erg tevreden zijn over deze digitale manier van voorlichten. Lees meer >

 

Beeld darm uit digitale voorlichtingBeeld uit de digitale voorlichtingsmodule 

Philip Friederich
Maag-darm-leverarts

"Professionele zorg in een prettige, vertrouwde omgeving, waarbij respect voor de mens achter de patiënt nooit verloren gaat."