Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Vulva spreekuur

Vulva is de medische naam voor de vrouwelijke uitwendige geslachtsorganen Er vindt tijdens de eerste afspraak een gesprek en kort onderzoek plaats. Het kan zijn dat de dermatoloog een combinatie-afspraak wil met de gynaecoloog. In dat geval komt u op het vulvaspreekuur, het gezamenlijk spreekuur van de dermatoloog en gynaecoloog.

 

Vulva klachten

Klachten van de vulva komen op alle leeftijden voor, zowel bij jonge meisjes als bij volwassen vrouwen. Deze klachten beïnvloeden vaak de  kwaliteit van leven in negatieve zin. Pijn, jeuk, branderig, schraal gevoel en seksuele problemen zijn veel voorkomende klachten. Er zijn vrouwen die vele jaren klachten hebben voordat ze een arts bezoeken.

 

Vulva onderzoek en behandeling

Als u een afspraak heeft gemaakt op het vulvaspreekuur, zijn tijdens het consult de gynaecoloog en dermatoloog aanwezig. Ter voorbereiding op uw afspraak vult u een korte vragenlijst in, die u ontvangt na het maken van de afspraak.

Na een gesprek voeren  de specialisten een  lichamelijk onderzoek uit. Tezamen stellen de artsen een diagnose en direct een behandelplan op. Het kan nodig zijn dat een huidbiopt wordt afgenomen en soms wordt beeldmateriaal gemaakt.


Meer informatie: www.vulvapoli.nl (NVvVP)