Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Huidkankerdag 2016

Zaterdag 21 mei deed Meander Medisch Centrum weer mee aan Huidkankerdag 2016. Iedereen die zich had aangemeld op de website van www.huidkankerdag.nl kon op de poli Dermatologie terecht voor een gratis huidscreening.

 

Ruim 100 bezoekers lieten een verdacht plekje nakijken door de dermatologen van Meander. Bijna een kwart van de gescreende personen werd doorverwezen naar de huisarts omdat er een verdacht plekje werd geconstateerd. Naast de huidcheck kregen bezoekers informatie over hoe zij het beste hun huid kunnen beschermen én zelf kunnen controleren.

 

Huidkanker is de meest voorkomende soort kanker in Nederland. Voor diagnose en een individueel behandelplan bent u in goede handen bij de deskundige specialisten van Meander Medisch Centrum.


Verschijnselen
Maak een afspraak met uw huisarts als een moedervlek op uw huid:

  • groter wordt
  • van kleur of vorm verandert
  • gaat jeuken, steken of pijn doen
  • spontaan gaat bloeden

 

Ook plekken en veldjes op de huid die nieuw zijn, spontaan open gaan, korstjes vertonen of bloeden zijn mogelijk verschijnselen van huidkanker.

 

Huidkanker is meestal zeer zichtbaar en daardoor is het vaak mogelijk om de ziekte vroeg te onderkennen en onschadelijk te maken. Alle kosten worden volledig vergoed door de ziektekostenverzekeraar.

 

Maatwerk

De dermatologen van Meander Medisch Centrum hebben alle behandeltechnieken in huis om u de beste zorg te bieden bij huidkanker. U kunt rekenen op een individueel, compleet en veilig behandelplan.

Informatie bijgewerkt: 26 May 2016