Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Psoriasisbehandeling op maat

Psoriasis is een veel voorkomende, chronische huidziekte. Circa één op de vijftig mensen heeft er last van. Psoriasis zorgt voor veel ongemakken als rode plekken, huidschilfers, jeuk en soms pijn. Psoriasis is niet besmettelijk.

 

Dermatoloog Karijn Koopmans ziet wekelijks mensen met psoriasisklachten op haar spreekuur. "Het wordt vaak onderschat hoezeer mensen kunnen lijden onder een huidziekte. Juist omdat de ziekte aan de buitenkant zit, is het erg zichtbaar. Vaak worden mensen met psoriasis beperkt in wat ze kunnen of willen doen door hun huid."

 

Behandeling op maat

"Er bestaat (nog) geen behandeling die psoriasis goed kan genezen. Wel is er een scala aan behandelingen die de klachten van de ziekte kunnen onderdrukken. Vaak combineren we de verschillende behandelmethoden, bijvoorbeeld een combinatie van een bad- en lichtbehandeling. Het is telkens weer een uitdaging om samen met de patiënt een behandeling te kiezen die op dat moment het beste past. Bij psoriasis gaat het vaak om langdurige behandelingen en het is erg belangrijk dat de patiënt zich door het team van behandelaars (dokters, verpleegkundigen en assistenten) begrepen en gekend voelt.”

 

Bekijk hier het item van Omroep EVA 

 

 

Informatie bijgewerkt: 30 March 2017