Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Dermatologen vliegen in op corona-afdelingen

Deze week is het huidkankerweek. Een goede reden voor een gesprek met twee dermatologen van Meander Medisch Centrum. Zij hebben een bijzondere periode achter de rug. Tijdens de coronacrisis zagen ze veel minder patiënten op de poli. Alleen de spoedgevallen, maar ze hadden het daardoor niet minder druk. Bijna alle dermatologen hebben meegewerkt op de corona-afdelingen. Dermatologen Noor van Oosten en Ineke Janse vertellen hoe het was om uit hun comfort zone te stappen en hoe zij de afgelopen weken beleefd hebben.

Succesvolle start behandeling huidkanker in Meander met Mohs-chirurgie

Vandaag opereerde dermatoloog Ineke Janse de 100ste patiënt in het nieuwe centrum voor Mohs-chirurgie in Meander Medisch Centrum. Mohs-chirurgie is een behandeling waarbij huidkanker, met name in het gezicht, minutieus wordt weggesneden met minimale beschadiging en minimale kans op terugkeer. Deze behandeling wordt sinds de zomer van 2019 door dermatologen Ineke Janse en Noor van Oosten in een speciale kliniek in Meander verzorgd. Noor van Oosten: “Deze vorm van precisie chirurgie is heel effectief want bij alle patiënten met huidkanker die we in het afgelopen half jaar hebben behandeld, is de tumor niet teruggekeerd. Van de 100 Mohs behandelingen tot dusver, gaat het bij 40% van de patiënten om een tumor op de neus, 13% had een tumor op de wang en 11% op de slaap. Dit zijn niet alleen heel gevoelige plekken, ze zijn ook heel zichtbaar. Het definitief verwijderen met minimale beschadiging is daarom heel belangrijk voor deze groep van patiënten.”

Mohs-chirurgie in Meander Medisch Centrum

Op de poli Dermatologie in Meander Medisch Centrum kunnen patiënten terecht voor Mohs micrografische chirurgie (kortweg Mohs-chirurgie). Mohs-chirurgie is een patiëntvriendelijke chirurgische methode die de grootste kans geeft op een tumorvrij resultaat en tegelijkertijd een zo klein mogelijke operatiewond. Dermatologen Noor van Oosten en Ineke Janse zijn gespecialiseerd in deze behandeling. Vandaag wordt het Mohs-centrum officieel geopend.

Dermatoloog Meander te gast bij Nieuwsweekend NPO Radio 1 over zweten

Waarom zweet de ene persoon meer dan de ander? En is er iets aan te doen? Dermatoloog Noor van Oosten van Meander Medisch Centrum geeft het antwoord in het programma Nieuwsweekend op NPO Radio1.

Landelijk erkend Vasculitis Expertisecentrum in Meander

Het Vasculitis Expertisecentrum van Meander Medisch Centrum is recentelijk officieel erkend als landelijk expertisecentrum voor dit ziektebeeld. Vasculitis is de verzamelnaam voor verschillende zeldzame aandoeningen, waarbij de wand van de bloedvaten in het lichaam ontstoken raakt.