Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Diabetes polikliniek

De diabetespoliklinieken bevinden zich in Meander Medisch Centrum, Maatweg 3 in Amersfoort (melden bij de balie Brink 411) en op locatie Baarn.

Doktersassistent
Als u op de polikliniek komt, heeft u als eerste contact met de doktersassistent. Zij meet de bloeddruk, uw gewicht, lengte en tailleomtrek en maakt met u de afspraken. De doktersassistent is het eerste aanspreekpunt op de polikliniek.

 

 

Internist
De internist houdt zich bezig met het voorkomen, diagnosticeren en behandelen van diabetes mellitus en de eventuele complicaties daarvan. De internist spreekt met u over de medische kant van de diabetesbehandeling, waarbij ondermeer de uitslagen van laboratorium- en urinie-onderzoek aan bod komen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diabetesverpleegkundige
De diabetesverpleegkundige heeft een coördinerende rol in de zorg rondom diabetes mellitus. Zij heeft zich gespecialiseerd om mensen met diabetes mellitus te begeleiden door het geven van informatie en adviezen. Zij geeft aandacht aan medische en verpleegkundige zaken en kan ondersteuning bieden bij psycho-sociale aspecten.

Bij haar kunt u terecht met vragen over behandelingsmethodes, spuit- en zelfzorgcontrolematerialen, bloedglucosemetingen en nieuwe ontwikkelingen op diabetesgebied. Gedurende uw behandeling heeft u regelmatig contact met de diabetesverpleegkundige

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diëtist
De diëtist is dé specialist op het gebied van voeding en gedrag in relatie tot ziekte en gezondheid. Bij de behandeling gaat de diëtist uit van uw leefomstandigheden. Belangrijk is dat dit aansluit op uw leefwijze om het dieet te kunnen volhouden en het gewenste resultaat te behalen. In geval van insulinetherapie kan zij u leren omgaan met de afstemming van de inname van koolhydraten en insulinedosering. Elke patiënt is anders, elke leefwijze is anders. De diëtist levert maatwerk!